'Ministar Ostojić ponižava mene, a time i sve žene!'

18.06.2015. 21:45:59

Ministar Ostojić na svom Facebook profilu na upit tko je pregledao teren na Poljudu prije utakmice reprezentacije Hrvatske i Italije, napisao je 'vjerojatno neka bivša misica u ime organizatora, da se zvijezda ukazala bilo bi viđeno' na što je nadobudno reagirala Željka Markić prijavivši ga pravobraniteljici za ravnopravnost spolova zbog nepoštivanja žena. Naime, Ostojić je u izjavi aludirao na bivšu Miss Hrvatske Anicu Kovač koja je utakmicu gledala s tribina, a u prijateljskim je odnosima s Željkom Markić. Za tportal Anica se osvrnula na Ostojićevu reakciju 'Ponavljam - ovo je sramota! Kao prvo nisam htjela komentirati izjavu ministra Ranka Ostojića. Jer mislim da je sam sebe  time već dovoljno ponizio. Ali nažalost je ministar sa svojom izjavom 'kako je neka bivša misica pregledala travnjak' pri tome vjerojatno mislio na mene u toj izjavi, time je rekao sve o sebi kao čovjeku i kao ministru. Umjesto da ozbiljno shvati ovu katastrofalnu i neugodnu situaciju za hrvatsku reprezentaciju, a time i za Hrvatsku i hrvatski narod, on vrijeđajući i ponižavajući mene, vrijeđa i sve žene, ponaša se neozbiljno i neodgovorno što pokazuje da na žalost nije dorastao svome poslu. Zar vi, ministre, ne biste trebali već znati tko je počinitelj. Što se toliko traži i čeka?' zapitala je Anica Kovač ministra Ostojića nakon što ju je prozvao u svojoj izjavi na Facebooku vezanu uz događaje na Poljudu proteklog vikenda. Zbog Ostojićeve neprimjerene izjave prva je reagirala Aničina prijateljica Željka Markić prijavivši ministra pravobraniteljici za ravnopravnost spolova Višnji Ljubičić. 'Zakon o ravnopravnosti spolova kaže da je 'zabranjeno javno prikazivanje i predstavljanje žena i muškaraca na uvredljiv, omalovažavajući ili ponižavajući način, s obzirom na spol i spolnu orijentaciju'. Ministar Ostojić je na svom Facebook profilu na upit tko je pregledao teren na stadionu Poljud prije utakmice reprezentacije Hrvatske i Italije, odigrane u petak, 12. 6. 2015, iskazujući golemo nepoštivanje prema ženama, odgovorio 'vjerojatno neka bivša misica u ime organizatora'. Ministar Ostojić se javno izruguje ženama, stavljajući misice u negativan kontekst', stoji u prijavi. Poznato je da su Anica Kovač i Željka Markić dobre prijateljice, a bivša je misica predstavnici građanske inicijative U ime obitelji čak dala podršku prilikom homofobnog referenduma ustvrdivši kako 'temelj obitelji čine žena i muškarac'.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.