MINISTARSTVO BRANITELJA: ‘Netočno je da je potraga za Jean Michelom obustavljena’

31.01.2018. 19:02:39

OŠTRA REAKCIJA NA IZJAVE RUŽE TOMAŠIĆ Nakon što je Ruža Tomašić za naš portal otkrila kako će se zajedno s majkom Jean Michel Nicoliera pismeno obratiti francuskim zastupnicima u EU parlamentu zbog „potrage za žrtvama Ovčare koja je obustavljena kako bi se sve zaboravilo i oprostilo”, oglasilo se i Ministarstvo branitelja koje je na ovakve navode oštro reagiralo demantirajući ih ovim riječima: „Netočno je da je zaustavljena potraga za Jean Michelom Nicolierom, kako se tvrdi u samom tekstu, kao i navodi da je „Ovčaru trebalo još davno temeljito prekopati i pretražiti. Međutim, lakše je sve obustaviti, na sve zaboraviti i sve oprostiti. Cilj nam je probuditi svijest o ovome, ali i institucije koje svoj posao moraju odraditi”. Vlada RH putem nadležnih tijela, od 1991. pa do danas, ulaže iznimne napore u cilju razrješenja događaja koji su se zbili na Ovčari. U cilju pronalaska njihovih posmrtnih ostataka, Ministarstvo hrvatskih branitelja je na području Ovčare provelo terenska istraživanja na više od 50 različitih lokaliteta, ali posmrtni ostaci nisu pronađeni. U mandatu ministra Tome Medveda osobito su intezivirana istraživanja na podrućju Ovčare. U 2017. godini na Ovčari je provedeno probno iskapanje na 50.500 m2, dok je sustavno, korištenjem najsuvremenijih geoloških metoda, bioloških detektora i snimanjem iz zraka pretežno daljnjih 278.280 m2. Istraživanja su, punom dinamikom, nastavljena u 2018. godini”, stoji u demantiju Ministarstva hrvatskih branitelja koje odbacuje sve tvrdnje da je potraga za nestalima na Ovčari zaustavljena ili zanemarena te oštro osuđuje svaki pokušaj manipulacije javnosti netočnim tvrdnjama, prvenstveno zbog osjećaja odgovornosti i pijeteta prema žrtvama i njihovim obiteljima.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.