MINISTARSTVO ZAPRIJETILO DUHANSKIM TVRTKAMA Pazite s podizanjem cijena!

05.06.2013. 15:53:51

Na najave proizvođača cigareta kako će cijene po kutiji porasti između 2 i 5 kuna nakon najnovijeg podizanja trošarina povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, Ministarstvo financija odgovorilo je priopćenjem. - Najavu povećanja maloprodajnih cijena cigareta na teret potrošača smatramo prekomjernim i neopravdanim, stoji u priopćenju. Prema tvrdnjama ministarstva, najviše se povećava trošarina na cigarete, i to za 1,62 lipe. Trošarine na cigarete maloprodajnih cijena od 19 kuna povećavaju se za 90 lipa, a one cjenovnih kategorija od 20 do 35 kuna povećavaju se od 0,54 do 0,69 lipa. Ministarstvo podsjeća kako su određeni proizvođači duhanskih proizvoda već tijekom svibnja ove godine povećali maloprodajne cijene svojih cigareta, dakle prije nego što je Vlada Republike Hrvatske donijela Uredbu o povećanju visine trošarina. Ministarstvo je u priopćenju zaprijetilo duhanskim tvrtkama kako će, ukoliko podignu maloprodajne cijene cigareta za iznos veći od povećanja trošarina, razmotriti mogućnost daljeg povećanja trošarina, kako bi se razlika u cijeni uplatila u državni proračun. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.