Ministarstvu gospodarstva, SDSS-ov Mile Horvat, prošao sigurnosnu provjeru prije imenovanja u Vladu

05.06.2021. 09:55:00

Neovisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto uputila je predsjedniku saborsko pitanje o nedavnim nesretnim događajima u Vukovaru kada je 30-godišnjak svirepo pretukao dječaka, jer je dječak nosio zaštitnu masku s hrvatskim simbolima, te dva broja koja su pogodila srž.politički odnosi u Hrvatskoj.


Adresu donosimo u cijelosti:

"Nesretni događaj u Gradu Vukovaru u kojem je 30-godišnjak u utorak, 1. lipnja 2021. zvjerski pretukao dječaka, jer je dječak nosio zaštitnu masku s hrvatskim simbolima, još jednom pokazuje katastrofalnu štetu na hrvatskom društvo. nefunkcioniranje pravosuđa i ne bavljenje prošlošću.

Žalosna je to činjenica za Hrvatsku, u kojoj je moguće da nevina djeca budu izložena takvom brutalnom nasilju, a činjenica da je to bilo u Gradu Vukovaru, gdje su tragovi zločina i etničkog čišćenja sveprisutni, čini ovaj slučaj još više dramatična.

Sasvim je jasno da socijalno nasilje potiču oni neodgovorni političari i javni službenici koji svojim izjavama šire socijalnu mržnju i predrasude na temelju nacionalnosti, kao i poricanje genocida, etničko čišćenje i presude međunarodnih sudova.

Najviša hrvatska državna tijela moraju imati jednoznačne, jasne stavove prema svim društvenim pitanjima. Isto tako, hrvatski građani imaju pravo znati poštuju li sami državni dužnosnici hrvatski Ustav, Ugovor o EU i osnovna civilizacijska načela, poput jednakosti svih građana pred zakonom, vladavine zakona, neprihvaćanja nasilja i zabrana poricanja genocida.

Moja pitanja su:

1. Kakav je stav hrvatske vlade prema izjavi saborskog zastupnika Milorada Pupovca, koji je u vezi s pokoljem u Borovu Selu izjavio: „kada tražim da se kazne ubojice civila u Medarima, mislio sam da je to isto tražiti kaznu za dvanaest policajaca, iako okolnosti nisu iste, jer tamo nije bilo civila “? I, nadalje, "nađi mi zajednicu u bivšoj Jugoslaviji koja je patila kao srpska zajednica u Hrvatskoj"? Ove dvije izjave nedvosmisleno relativiziraju i opravdavaju ratne zločine, kao i iznose neistinite navode koji proturječe međunarodnim presudama, kako Suda u Haagu, tako i MKSJ-a.

2. Je li državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Mile Horvat prošao sigurnosnu provjeru prije imenovanja u Vladu i je li utvrđeno kakvu je funkciju imao navedeni državni tajnik u terorističkim jedinicama tzv. Krajiška vojska?

3. Je li Ministarstvo unutarnjih poslova zabranilo rad navijačkih udruga koje negiraju ustavni poredak Republike Hrvatske, poput Grobarija i Delija? Nema sumnje da ove udruge svojim djelovanjem osporavaju suverenitet Republike Hrvatske, ali i negiraju genocid u Srebrenici odvratnim pjesmama "Nož, žica, Srebrenica".

S poštovanjem,
Karolina Vidović Krišto
ZASTUPNIK

Izvor: dugopolje.org

Izvorni autor: Redakcija/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.