Mišetić: Hoće li novinari pitati Pupovca, SDSS i SNV prihvaćaju li da je u Srebrenici počinjen genocid?

10.06.2021. 09:01:00

Nakon pravomoćne presude u Haagu kojom je Ratko Mladić osuđen na doživotni zatvor zbog ratnih zločina počinjenih u BiH, među kojima je i genocid u Srebrenici, na Twitteru se oglasio odvjetnik Luka Mišetić. 

“Hoće li neki novinar danas imati hrabrosti pitati Milorada Pupovca ili SDSS ili glasnogovornika SNV-a prihvaćaju li SDSS i/ili SNV zaključak suda da je u Srebrenici počinjen genocid?” – javno je upitao Mišetić. 


Mladić je u utorak pravomoćno proglašen krivim za najteže ratne zločine, uključujući genocid u Srebrenici, te je osuđen na doživotni zatvor. Od 11 točaka optužnice potvrđeno je njih 10. Nije potvrđeno jedino da je kriv za genocid u bosanskohercegovačkim općinama: Prijedoru, Sanskom Mostu, Kotor Varošu, Ključu, Vlasenici i Foči.

Mladiću se nije sudilo za zločine počinjene 1991. u Hrvatskoj s vrhuncem u Škabrnji.

Maskr u Škabrnji, zločini i uništenja na zadarskom i šibenskom području, Kijevo, Vrlika, topnički napadi na Šibenik, Zadar, Sinj, miniranje brane Peruća – samo su neka od ratnih pustošenja i zločina u Hrvatskoj za koje on snosi odgovornost, nakon kojih su tek uslijedili oni u Bosni i Hercegovini.

 

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Narod.hr/ Foto: snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.