Mještani sela na sjeveru Vojvodine protjerali migrante!

04.01.2018. 12:28:04

Mještani sela Bački Vinogradi, na sjeveru Vojvodine kod granice s Mađarskom, protjerali su migrante iz svojega mjesta “zbog straha i uništavanja obližnjih salaša”, objavili su u četvrtak vojvođanski mediji, prenoseći navode Pannon RTV-a. „Mještani Bačkih Vinograda kažu da su ih migranti tjednima držali u strahu te su se stoga udružili i protjerali ih. Najviše ih je bilo na jednom salašu gdje su boravili dulje vrijeme i iza sebe su ostavili mnogo smeća“, bilježi Pannon RTV izvještavajući iz mjesta u kojemu je većina stanovnika mađarske pripadnosti. Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Robert Katona kaže da su migranti redom provaljivali u salaše, tražeći struju i vodu koju su potom ostavljali da curi i noću. Katona dodaje da se migranti nisu ustručavali ni od toga da zauzmu salaše uz samu graničnu ogradu. Mještani i vlasnici oštećenih salaša na koncu su se udružili i protjerali migrante i sada ih je najviše u mjestu Horgošu u trošnoj zgradi nekadašnjeg veleposjednika koja se nalazi blizu granice, prenio je Pannon. Mladi Pakistanac Adnan koji je izašao iz jednog hangara s privatnog posjeda kaže da ih ima 40-50, imaju pitke vode, a hranu im donose humanitarne organizacije. On želi otići u Italiju jer mu je tamo obitelj i pokušat će proći. U jednom hangaru je parkiran kombi stranih tablica i izvana se vidjelo da unutra ima možda i više od sto ljudi, izvijestio je Pannon RTV. Migranata ima i u okolici Sombora, na sjeveru-zapadu Bačke. Mjerodavni u somborskom prihvatnom centru za migrante rekli su da su uspjeli privući ilegalne migrante iz šatora u obližnjoj šumi te da su i potom uputili u centre u centralnoj i južnoj Srbiji. Prema podatcima iz prosinca, u Srbiji boravi oko 4100 migranata u prihvatnim centrima, i oko 300 ljudi koji su u pokretu oko granica. Hina/dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.