MLADEN PAVKOVIĆ. Dok su drugi ginuli, Tedeschi se obogatio na - žvakama

03.02.2017. 18:30:43

Na početku hrvatskog obrambenog Domovinskog rata nisu se svi borili za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu. Naime, dok su jedni zaradili metak, drugi su prodavali – žvakače gume! Tako je primjerice Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic grupe, na televiziji 20 BHT 1 ovih dana izjavio da je on 1991. prodavao žvakače gume i da je tada na tom poslu zaradio prvi milijun eura! Dakle, žvakače su se tada prodavale kao i streljivo. No, obilazeći prve crte obrane, od Vukovara do Dubrovnika, koliko se sjećamo, nikome nije bilo do žvakaćih guma, svi su gledali da prežive. Ali, žvakaće su se prodavale i prodale – kome? Kolika  treba biti hrpa tog artikla da se dostigne – milijun eura? Činjenica je da su se i drugi, po zakonu, 1991., enormno obogatili. I toga se ne srame, kao što se Tedeschi ne srami reći kako je stekao prvi milijun. Možda je i vojska od njega kupovala žvakaće, tko zna? Ali taj sposoban čovjek danas, veli, ostvaruje čak 700 milijuna prihoda! Čudo jedno! Bilo bi dobro da svoj „izum“ plasira i u inozemstvu, pa da i u drugim zemljama u kojima se ratuje prodaje – žvake! Za dobro Hrvata i Hrvatske. E, moji branitelji, za što ste dali svoje zdravlje i živote? Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.