Mladen Pavković: Jedni kriteriji za Perkovića, drugi za Veljka Marića

30.06.2013. 12:10:30

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91) ostala je začuđena odlukom hrvatskog Sabora da se ne izručuju bivši jugoslavenski udbaši koji su optuženi za teška kaznena djela, poput Josipa Perkovića. Na taj način napokon bivši zloglasni jugo-agenti, na čelu s Perkovićem,  mogu odahnuti- ne će ih goniti, niti će odgovarati za sva zla koja su učinili hrvatskom narodu, jer tako je, kako rekosmo, odlučio hrvatski Sabor, u ime hrvatskoga naroda! Sada Perković opet može iz svoje "jazbine" u koju se sakrio, i u kojoj ga je navodno  mogao posjećivati samo njegov  kompanjon  Ante Nobilo. Naime, prije nego li je Sabor donio "povijesnu" odluku nitko nije znao gdje se skriva bivši udbaš, iako mu i sin radi u tajnoj policijskoj službi. Odvjetnik Nobilo je u jednim dnevnim novinama izjavio  da "ako se izmijeni zakon o uhidbenom nalogu i Perković bude izručen, mi ćemo se snaći" (tko su to mi? op.a). Potom je nadodao da će ukoliko se  prihvati sporni zakon  "Hrvatska  biti pod teškim teretom devedesetih. Svako malo imat ćemo slučaj Purda jer će iz EU stizati uhidbeni nalozi za hrvatske branitelje (odakle to ovaj "čuvani" odvjetnik zna?) Među prvima bi zbog toga mogao nastradati Vladimir Šeks"-smatrao je Nobilo. Eto, i na taj način ovaj je bivši komunistički tužitelj, koji je proganjao nevine ljude i zbog napisane i izgovorene riječi,  obavljao  pritisak na hrvatski Sabor da se donese zakon po kojem oni koji su radili u zloglasnoj UDBI ne mogu biti izručeni.  No, u svemu tome zanimljivo je da je Nobilo u čitavoj toj priči vidio čak i hrvatske branitelje(sic!)  kao moguće krivce, ali nigdje nije  vidio – sebe. Pa, što je on radio do devedesetih godina? A što je radio nakon toga, odnosno u vrijeme stvaranja hrvatske države? Njegovo ime ne nalazimo na popisu hrvatskih branitelja, a još manje ga se spominje kao nekoga tko voli i tko se zalagao za hrvatsku državu. Taj se čovjek neukusno neprestano  propagira putem medija od novina do televizije, ponaša se kao holivudska zvijezda, dok po pravilima odvjetničke struke – ipak se navodno ne bi se smio tako ponašati. Ali, on zna kako se to radi, (zaobilaznim putem) za razliku od stotine njegovih kolega, koji su možebitno sto put profesionalniji i bolji odvjetnici, ali ne mogu ili ne žele biti – "odvjetnički kauboji"! I na kraju, gospodo i drugovi saborski zastupnici, što ćemo s hrvatskim braniteljem Veljkom Marićem, koji se nevin nalazi u srpskom zatvoru? Osuđen je čak na 12 godina teške robije. Zar za njega i njemu slične nemate ništa  reći, a kamoli donijeti "zakon" da takvi ljudi makar odsluže nezasluženu kaznu u svojoj zemlji, u kojoj su  za razliku od Perkovića i Nobila  da li i svoju krv? Kad su se progonili generali Gotovina i Markač također su sabornici šutjeli i odobravali da ih se uhiti, a pogledajte danas- svi im ljube ruke. Hrvatski udbaši očito su se riješili svih briga, ali što je s onima koji su  bili prvi kad je trebalo? Mladen Pavković Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.