Mladen Pavković: Krvniku s Ovčare samo 15 godina robije - Gdje je tu pravda?

03.07.2013. 08:02:50

Nakon izricanja još jedne presude za zločine na Ovčari, koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskoga rata 91.(UHBDR91), čiji je počasni predsjednik ratni zapovjednik obrane Vukovara Mile Dedaković-Jastreb pita - gdje je tu pravda?

Naime, Sudsko vijeće Višeg suda u Beogradu osudilo je krvnika s Ovčare, Petra Ćirića, zvanog Pero Cigan, na samo 15 godina robije (sic!), a prema navodima optužnice bio je jedan od izvršitelja svirepog ubojstva 200 zarobljenih civila i ranjenika! Taj je zlotvor na Ovčari, nedaleko Vukovara, 20. studenoga 1991. ubijao  nevine ljude od popodnevnih sati pa sve do jutra. Osim toga, činio je razna teška nedjela i u logoru Velepromet, gdje je također ubijeno nekoliko stotina nevinih žena, staraca i djece. To je sve radio kao pripadnik dobrovoljačke četničke postrojbe Leva sudoperica te Nadom Kalabom i Sašom Radakom i više drugih nepoznatih osoba. Pa, je li to moguće?

Za tako strašan masakr tako mala, gotovo nikakva kazna. Na istom tom sudu uistinu nevini hrvatski branitelj Veljko Marić osuđen je na 12 godina zatvora! Međutim, ono što u svezi ovog događaja osobito brine je činjenica da u Hrvatskoj malo tko javno protestira protiv tako smiješnih kazni zlotvorima s Ovčare (dosad ih je osuđeno petnaestak) te je još nevjerojatnije da su među osuđenima samo i isključivo razni "pere cigani", a nema ni jednog koji je izdavao zapovjedi. Čirić i njegovi krvnici nisu nikako mogli sami, na svoju ruku, ubijati tako veliki broj nevinih Hrvata, a poglavito to nisu mogli raditi a da za to do današnjih dana ne zna nitko tko je tada bio u zapovjedništvu zločinačke JNA, odnosno najviših političkih i inih dužnosnika bivše Jugoslavije.

Smiješno je da smješnije ne može biti što se u optužnici za ovog krvnika ističe da je sudjelovao u zvjerstvima i sa "više drugih nepoznatih osoba"!? Kakvi su to organi gonjenja, kakva je to policija, kakav je to sud koji ni toliko godina nakon ovog masakra ne mogu utvrditi ni imena onih koji su bili egzekutori na Ovčari, a kamoli otkriti imena onih koji su naređivali? Taj Petar Ćirić već će za nekoliko godina najvjerojatnije  izaći s robije, a 200 i više nevinih Hrvata ostat će zauvijek na Ovčari, odnosno Memorijalnom groblju u Vukovaru, gdje će im se odavati zahvalnost minutom tišine i paljenjem svijeća. Gdje je tu pravda?

Gdje su odgovorni koji do sada nisu procesuirali ni jednog "zapovjednika s Ovčare", gdje su sve te silne udruge da sada dignu svoj glas na ovakvu smiješnu i žalosnu presudu? Koliko je četnik Čirić trebao još pobiti  Hrvata da bi dobio barem 40 godina, koliko hrvatski sudovi sude kriminalcima koji pljačkaju banke?

Gdje je tu pravda?

Mladen Pavković

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.