Mladen Pavković: Srbovanje u Srbu

28.07.2013. 18:35:55

U Srbu se opet slavilo - 72. obljetnica Dana ustanka naroda Like i Korduna. I opet smo gledali i  slušali iste likove: Pupovca, Mesića, Goldsteina... Ili, drugim riječima sve one koji ne dolaze na obljetnice vezane uz hrvatski Domovinski rat, odnosno one koji se još uvijek bore za "drugačiju Hrvatsku", s crvenom zvijezdom petokrakom na čelu.

Zanimljivo je da ni u povodu ove obljetnice Pupovac i društvo opet nisu mogli sakupiti ni pola zainteresiranih od broja policajaca koji su osiguravali ovo šaroliko društvo, koje po njima ne smije proći ni bez riječi protesta. Jer tko protestira taj je "hrvatski politički ekstremist" ( navodno sada  tako zovu "hrvatske nacionaliste" i tako ih i bilježe u policijski dosje). Nu, dobro. Čuli smo već poznatu retoriku, da su oni koji viču "najviše štetočine u Hrvatskoj", da su "fašisti", "ustaše" i tome slično. Međutim, navodni "priučeni povjesničar" Slavko Goldstein, među ostalim je rekao da je među partizanima i komunistima nakon ovog ustanka (?) "planuo osvetnički gnjev i zločini nad Hrvatima u Boričevcima, da je ustaška vlast tada nabrojila 179 žrtava te da i te žrtve treba priznati, a da i to pokazuje najbolji pokazatelj odnosa".

Jako zanimljivo, i to od čovjeka koji se tobože bori da svaki zločin ima svoga zločinca. Ako Slavko (Mirko, pazi metak!) kaže da je bilo 179 žrtava partizanske osvete, onda to sigurno morate pomnožiti najmanje sa deset ili dvadeset, jer partizani su uvijek svoje žrtve uveličavali, a tuđe umanjivali i marginalizirali. Nije li tako, gospodine Goldstein? Pa ako je i bilo 179 žrtava onda se postavlja pitanje: tko je pobio sve te ljude, odnosno je li ijedan partizan ili komunista ikada odgovarao za bilo koji zločin u vrijeme i nakon II. svjetskog rata? A sad čujemo da ih je bilo.

Hrvatska je vjerojatno jedina država u Europi gdje komunisti nikada nisu odgovarali, pa čak ni kad sami, kao što kaže gospodin Slavko priznaju ubojstva. Među tim hrvatskim žrtvama sigurno je bilo i nevinih ljudi, pa ako se zna da su ih partizani, a današnji antifašisti ubili "kao pse" – tko će za te nevine odgovarati, tim prije što svaki zločin ima svoga zločinca!

Ili to važi samo i isključivo kad su Hrvati u pitanju?

Mladen Pavković

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.