MLADEN PAVKOVIĆ: Tko to pljuje i bljuje po Marijani Petir?

22.04.2016. 11:07:28

Za jednu od najistaknutijih hrvatskih zastupnica u Europskom parlamentu (EU) Marijanu Petir slobodno se može reći da je i istinska zaštitnica hrvatskih branitelja i stradalnika, ali i svih drugih koji trebaju i očekuju pomoć. Međutim, u tom „grmu leži zec“. Što više radi i pomaže, to je više napadaju, pretežno ekstremni ljevičari, koji joj naprosto ne mogu oprostiti i zaboraviti – uspjeh. Hrvatski jal, rekao bi Matoš. Sada u jednim dnevnim novinama čitamo da je učinila „štetu“ i to (da vam pamet stane-„nemjerljivu“!) jer je od nadležnih institucija u Hrvatskoj, osobito od predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića,  zatražila da se obavijesti sve one hrvatske branitelje koji se nalaze na „crnoj listi“ Srbije, kako ne bi prigodom prelaska  granice prošli kao Veljko Marić. Novinarka Renata Rašović u „Večernjem listu“ u članku pod nazivom „Ako je Petir željela upozoriti branitelje, trebala je pritiskati srbijansko Ministarstvo pravde“ piše kako je europska zastupnica tim svojim činom, zamislite – „odslala otrovnu strelicu prema Ministarstvu pravosuđa“ te da je zbog toga ministar Ante Šprlje -  „poludio“. Da nije smiješno, bilo bi žalosno. Zatim navodi (glupost, što li) da od završetka Domovinskog rata, od kojeg je prošlo dva desetljeća, „mnogi iz populacije koja obuhvaća pola milijuna branitelja svih se spomenutih godina nisu nikada odvažili prijeći državnu granicu!“. Zar i o tome netko vodi evidenciju, zar se i to prati? (Kao u vrijeme komunističkog režima!). Novinarka potom kaže da se to braniteljima ne može zamjeriti te nastavlja u svom „mesarskom“ stilu: „Međutim, ustvrditi kako Ministarstvo pravosuđa od javnosti krije popis s 300 imena branitelja opasni je populizam Marijane Petir“, a potom istače kako „mnogi branitelji  koji su nakon rata odlučili živjeti od vlastita rada, pa zaplivali poduzetničkim vodama, nakon njezine objave otkazuju putovanja, raskidaju unosne poslove…“. Dakle, malo prije navodi da branitelji „ne putuju“, a sada - „otkazuju putovanja“!? Petir se napada i što je pomogla, koliko je mogla, Veljku Mariću, a da je pomogla – jeste. I na kraju, spisateljica joj sugerira da „ako je željela upozoriti branitelje da ne prelaze granicu, trebala je pritom apelirati na srbijansko Ministarstvo pravde, pa s pozicije europarlamentarke pritisnuti tamošnju Vladu da obznani postoje li takvi popisi i koja su imena na njima“. (sic!) I što na sve to reći, zaključiti? Samo jedno: Marijana Petir očito nekome debelo smeta i pravi pomutnju, ali što se tiče hrvatskih branitelja i stradalnika možemo joj reći samo jedno- hvala! Članak je očito pisan po narudžbi, ni prvi ni zadnji put. Stoga, gospođo Petir, glavu gore, idemo dalje, do – pobjede! Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.