MLADEN PAVKOVIĆ: U Crnoj Gori NATO je zaštićen poput ličkih medvjedova!

12.06.2017. 08:11:35

Nakon ulaska Crne Gore u NATO, javljaju tamošnji mediji, više nitko ne može tek samo tako kritizirati ovaj savez, jer je na snagu stupio i član 200. Krivičnog zakona koji će svakog Crnogorca udariti po džepu. U tom članku piše da će povreda ugleda strane države ili međunarodne organizacije „koštati“ od tri do deset tisuća eura! Pa, tko voli nek izvoli! Izuzetak će biti oni koji će kritizirati NATO „u okviru ozbiljne kritike u znanstvenom, književnom ili umjetničkom djelu, u obavljanju službene dužnosti, novinarskog posla, političke djelatnosti, u obrani nekog prava ili zaštite opravdanih interesa.“ Nakon ovoga, može se čuti da nigdje ne postoji kazneni zakon sličan ovome u Crnoj Gori. Na taj način opet su Crnogorci, barem po nečemu, - prvi. Ljudi se pitaju, je li slijedi kazna ako kažete je li NATO novi Reich, ili možda da je to organizacija koja širom svijeta izaziva ratne sukobe i donosi narodima nesreću? Mnogi su ipak mišljenja da Crna Gora ne treba čuvati NATO od Crnogoraca, već Crnu Goru od NATO. Također kažu da se Francuzima, Englezima, Nijemcima, Talijanima i drugima, ne tresu noge zbog ovog vojnog saveza, već zbog – terorizma. Osim toga, ima i takvih koji misle da je Crna Gora ulaskom u NATO sebe „nacrtala“ kao potencijalnu metu terorista! I još nešto: čuje se da njihov PDV i ulazak u NATO imaju dodirnih točaka, a one su ogledaju u tome da će građani ove države sada plaćati viši PDV, a ovi će pak tim novcem omogućiti plaćanje visoke cijene članstva u ovom savezu! Što je od ovoga dobro, a što nije, donijet će novi mjeseci, pa i godine! Hrvatska je u NATO pristupila 1. travnja 2009., i zasad, kako se čini, nema tih problema. Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.