Mladen Pavković: Zastupnici, ‘zabavljajte’ se doma, a ne u Saboru

16.05.2018. 16:47:45

Nakon (po)duže stanke zastupnici u Hrvatskom saboru ove su srijede ponovno počeli s radom. Njihova zasjedanja prenosi i Hrvatska radiotelevizija. A u saborskim klupama jedva desetak, petnaestak zastupnika! Malo govori jedan, malo drugi. Sve izgleda kao da su u školskom razredu, pa se prepiru oko toga je li Zemlja okrugla! (Svaka čast iznimkama.) Nu, na taj način do izražaja dolaze i oni koje je teško zapaziti kad je dvorana puna. Jednom riječju, ovo je sramota. I onda se čudom čudimo da mladi, a sve više i stari ne vole politiku. Povremeno Sabor posjećuju i učenici osnovnih i srednjih škola. Što oni u ovoj i ovakvoj državnoj instituciji mogu naučiti, odnosno s kakvim dojmovima odlaze svojim kućama? Saborski zastupnici na žalost nemaju gotovo nikakve odgovornosti. Ako neopravdano ne dođu na posao, u ovu instituciju, kažnjavaju ih simbolično. Njihova je najveća kazne da ih možebitno na slijedećim izborima neće izabrati. Ali, naš narod prema svemu sudeći „voli“ neradnike, a poglavito one koji mlate praznu slamu, pa se većina od njih ne mora bojiti za svoje pozicije. Možete li zamisliti da se tako ponašaju radnici u tvrtkama? Ne, ovakav Sabor nam zaista ne treba. Ako se pojedini zastupnici žele zabavljati, kao što se neki zabavljaju tijekom sjednica (svaka čast iznimkama) onda neka radije ostanu doma ili odu u ribolov ili pak u saborski restoran, gdje mogu jesti i piti za nešto malo više nego što košta tramvajska karta. Mladen Pavković

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.