Mladež HDZ-a protiv IK: ‘Nedopustivo je da se HDZ odriče svojih temeljnih kršćanskih vrijednosti’

19.03.2018. 08:29:49

Mladež HDZ-a Gornja Dubrava protiv IK: ‘Nedopustivo je da se HDZ odriče svojih temeljnih kršćanskih vrijednosti’ Mladež HDZ-a, točnije ogranak Gornje Dubrave, protivi se ratifikaciji Istanbulske konvencije. “Mi kao članovi PO MHDZ Gornja Dubrava smatramo nedopustivim da se HDZ odriče svojih temeljnih kršćanskih vrijednosti te ratificira Istanbulsku konvenciju”, među ostalim pišu članovi Mladeži HDZ-a. Pročitajte što još navode ovdje: Podsjetimo, u ponedjeljak se održao sastanak predsjedništva HDZ-a, koju je premijer Planković sazvao kako bi raspravljao o ratifikaciji Istanbulske konvencije. Davor Ivo Stier iz Argentine je ovim povodom uputio predsjedniku stranke pismo u kojemu ističe problem rodne teorije u IK te poručuje kako bi “nametanje samo jednog pristupa i traženje stranačke stege u prihvaćanjju Istanbulske konvencije značilo istiskivanje i marginaliziranje kršćansko demokratskog prostora u HDZ-u”. Osim Davora Iva Stiera, koji nije prisustvovao sastanku jer se, kao član delegacije predsjednice RH, nalazio na službenom putu u Argentini, Jutarnji list navodi da su se protiv ratifikacije izjasnili zamjenik predsjednika Milijan Brkić, potpredsjednica stranke Ivana Maletić, međunarodni tajnik Miro Kovač, karlovački HDZ-ovac Damir Jelić.
 Također navodi da su ranije otvaranje rasprave o Konvenciji spominjali Tomislav ČuljakOleg ButkovićAnton Kliman, ministar Goran Marić, koji je kazao kako je trebalo više razgovarati i s Hrvatskom biskupskom konferencijom te ministar Tomislav Tolušić, koji je kazao da se nisu ni trebali dovesti u ovakvu situaciju.
O tome se trebalo raspravljati prije, na ranijim sjednicama Predsjedništva, a ne da se dovodimo u situaciju da se sada prebrojavamo tko je za što. Trebalo je otvoriti dijalog i u stranci, ali i s Crkvom” rekao je, prema Jutarnjem listuTomislav Tolušić, te tako otvorio pitanje odnosa premijera prema vlastitoj strani.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.