Mladi Jastreb Borković traži svoja prava te odličja za sve hrvatske branitelje

07.07.2013. 19:25:29

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91) ogorčena je marginaliziranjem i stigmatiziranjem hrvatskih branitelja, te  podržava pismo Branka Borkovića, posljednjeg zapovjednika obrane Vukovara koje je ovih dana pod naslovom "Prigovor-diskriminacija" uputio  svim najvažnijim državnim institucijama od predsjednika RH, Sabora, Vlade, pa do Ustavnog i Vrhovnog suda. Prigovor se odnosi na postupanje u svezi odnosa na Deklaraciju o Domovinskome ratu, odnosno  točku pet ovog dokumenta, koja glasi: "U skladu s temeljnim načelima pravednosti i građanske solidarnosti, Republika Hrvatska će i okviru materijalnih mogućnosti osigurati svim hrvatskim braniteljima, obiteljima poginulih i stradalnicima Domovinskog rata, koji su najzaslužniji za  njezino stvaranje, punu zaštitu, dostojanstvo i skrb".

Borković, kao ratni zapovjednik obrane Vukovara, pita: spada li i on u tu skupinu branitelja o kojoj se govori u Deklaraciji ili je od nje izuzet?

       "Ukoliko je vaš odgovor potvrdan"- kaže Borković - "tada od vas zahtijevam punu zaštitu, dostojanstvo i skrb, ma što to značilo, ali u svakom slučaju u obimu i pravima svih drugih koji to uredno konzumiraju, uključujući i adekvatno mjesto i tretman tijekom svih događanja u organizaciji državnih tijela. Isto tako očekujem i da se iznađe novac i riješe odličja za sve branitelje Vukovara, a sukladno preuzetnim obvezama".

A što traži Borković ukoliko će njihov odgovor biti negativan? Tada zahtjeva očitovanje: "Tko su ti koji imaju prava i spadaju u skupinu najzaslužnijih za stvaranje Republike Hrvatske, imaju prava na punu zaštitu, dostojanstvo i skrb?"

    "Ukoliko svojim ignoriranjem nastavite zanemarivati postojanje Deklaracije, a sukladno dosadašnjoj praksi, postavlja se pitanje svrhe vašeg postojanja"- poručio je jedan od Junaka hrvatskog Domovinskoga rata.

Mladen Pavković,

 predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91(UHBDR91), Koprivnica

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.