Mladi lađari iz Metkovića odveslali 88 kilometara od Savudrije do Pule

01.05.2022. 09:38:00

PULA, 30. travnja 2022. (Hina) - Dvanaest mladih lađara iz Metkovića, koji su na jednoj lađi u tri dana odveslali plov od Savudrije do Pule dužine 88 kilometara, dočekani su u subotu na pulskoj Rivi gdje su im čelnici grada i Turističke zajednice čestitali na ovom velikom pothvatu.

Metkovićka Udruga lađara "Sveti Ilija Metković" već nekoliko godina radi na projektima promocije neretvanske lađe kao kulturnog dobra s ciljem očuvanja neretvanske i hrvatske baštine, a plov na relaciji Savudrija-Pula samo je jedna od brojnih aktivnosti koje su organizirali u ovoj godini. 

Tom prigodom pulski gradonačelnik Filip Zoričić poručio im je kako je njihov pothvat lijepa hrvatska tradicijska priča koju treba čuvati i njegovati, istaknuvši da je "Pula je najljepši grad u koji su mogli na ovaj način ući".

Predsjednik udruge Dalibor Obradović izrazio je zahvalnost cijeloj Istri kojom su plovili ova tri dana jer su svuda, kako je rekao, bili prihvaćeni, odnosno primljeni s ljubavlju i gostoprimstvom.

Napomenuo je kako za ovu godinu uz ovaj trodnevni plov iz Savudrije do Pule udruga planira po osmi put organizirati utrku neretvanskih lađa na zagrebačkom Jarunu, odlazak na Vogalongu u Veneciju te organizaciju utrke Sveti Ilija u Metkoviću, odnosno sudjelovanje s dvije ekipe na Maratonu lađa.

(Hina) xdspo ytr

Izvor: Hina.hr

Izvorni autor: HINA/Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.