Mladiću kazna zbog HOS-ove zastave 'ispred kuće', Markuš: Van pameti!

14.06.2017. 12:59:46

Stanko Dragičević mora platiti kaznu jer je, prema odluci suda u Požegi, uznemirio građane objesivši ispred dvorišta HOS-ovu zastavu s pozdravom 'Za dom spremni' Sutkinja Prekršajnog suda u Požegi Đurđica Čakalić izrekla je novčanu kaznu u iznosu od 750 kuna Stanku Dragičeviću jer je "na metalni jarbol ispred ulaza u dvorište" istaknuo HOS-ovu zastavu. Zbog 'remećenja javnog reda i mira i uznemiravanja građana', kako stoji u presudi, Dragičeviću je zastava s natpisom HOS-ovog pozdrava 'Za dom spremni' oduzeta bez prava na naknadu. "Žalba se već piše i bit će upućena sudu", rekao nam je Dragičević. Sve je počelo, kaže, prije pet godina kada je podigao jarbol na koji je svake godine od 9. travnja do 13. lipnja stavljao zastavu s prvim bijelim poljem. Tu je zastavu zamijenio HOS-ovom. 'Policijska postaja odmah preko puta' Na jarbolu, koji je preko puta policijske postaje, ostatak godine vijori se državna svečana zastava, govori nam Stanko Dragičević. Načelniku kojem ta zastava smeta, objašnjava nam, "nije smetalo što na postaji neko vrijeme nije bila istaknuta državna zastava, a kada je i bila - bila je u katastrofalnom stanju". Kaže kako ga je upravo taj načelnik, koji je micanje zastave naredio, "jučer kontaktirao da se nađu na kavi". "Izgleda da mu prigustilo", našalio se Dragičević i dodao kako je "presuda ilegalna, kao i postupanje policije". "Oni su zastavu sami, uz pomoć domara, dosli skinuti i na upit moje supruge postoji li ikakav nalog - samo su slegli ramenima i rekli da postupaju po zapovjedi. Njima je stvarno bilo neugodno i njih kao službenike ne krivim", rekao je Dragičević za Direktno. Žalbu na odluku suda najavio i Markuš "Moj pravnik Davorin Karačić to preuzima u svoje ruke i mi ćemo to sigurno riješiti, jer doći u dvorište i s privatnog jarbola skinuti legalnu zastavu HOS-a - to je van pameti! To se dogodilo na čestici u vlasništvu Stanka", objašnjava pripadnik HOS-a i vukovarski dragovoljac Damir Markuš. Legalna smo postrojba, nastavlja Markuš, "u zakonu priznati kao i svi ostali: Tigrovi, Gromovi... Naši znakovi su priznati!". Stanko je, objasnio nam je Markuš, "mladi čovjek koji cijeni doprinos HOS-a u Domovinskom ratu". Markuš se o svemu osvrnuo i na Facebooku:

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.