Most u Karlovcu nazvan po Gromovima Pupovac nazvao mjestom zločina koje ima ime po zločincu (VIDEO)

03.11.2021. 15:19:00

U Karlovcu je most na rijeci Korani nedavno proglašen Mostom Specijalne jedinice policije “Grom”, a u srijedu je Milorad Pupovac, čelnik SDSS-a i strateški partner Andreja Plenkovića, digao saborske zastupnike na noge zbog njegovih tvrdnji oko tog mosta.

Na početku prve ovotjedne sjednice Sabora nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto požalila se što je rasprava o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću, koju je inicirala upravo ona prikupivši potpise 34 zastupnika, stavljena kao zadnja točka današnjeg dnevnog reda. Naime, prije toga će raspraviti prijedlog rebalansa proračuna, što znači da će o Mariću raspravljati tek navečer, donosi 24sata.

– Tu raspravu ste stavili u kasne noćne sate. To je silovanje demokracije i ponižavanje Sabora, pretvorili ste Sabor u pisarnicu Vlade – poručila je predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću, koji joj je odgovorio kako je on taj koji određuje dinamiku rasprava.

Miletić o Dežuloviću

Govoreći o aktualnim temama, Mostov Marin Miletić osvrnuo se na kolumnista Borisa Dežulovića zbog posljednje mrzilačke kolumne o Vukovaru istaknuvši kako su ga nakon pročitanog zaboljeli želudac i srce. 

– Teško je povrijedio većinu Hrvata. Izrugujući se patnji Vukovara, Dežulović razloge iseljavanja vidi u obilježavanju žrtve Vukovara. U prošlim vremenima bi robijao na Golom otoku da je tako pljuvao po Titu i bio bi sretan da je završio samo na robiji – istaknuo je upitavši što bi se dogodilo da je Dežulović umjesto Vukovara napiše Jasenovac ili Auschwitz.

Stipo Mlinarić iz Domovinskog pokreta poručio je kako “Dežulović i takav ološ ne može uvrijediti vukovarske branitelje.”

–  Takve Jugoslavene smo bacali u slavonsko blato 1991. Više me mogu uvrijediti kolege s lijeve strane, koji dozvoljavaju takve stvari – poručio je. 

Pupovac digao zastupnike na noge zbog mosta u Karlovcu

Buru u sabornici je podigao SDSS-ov Milorad Pupovac, koji je kritizirao preimenovanje koranskog mosta u Karlovcu u Most specijalne jedinice policije Grom.

– Čujemo da je onaj tko je počinio ratni zločin nad zarobljenicima to uradio muški i pošteno, a da jedinca u čijem je sastavu bio ne može imati kolektivnu krivicu. Znam da je sve više po prostoru bivše Jugoslavije slavljenja i zaboravljanja odgovornosti na ratne zločine i onih koji su ih počinili i da ima murala različitim ratnim zločincima, ali ne znam da se mjesta na kojem je počinjen zločin naziva po onima koji su ga učinili. Neobičan je taj način poštivanja zakona koji u svojoj osnovi nema moralnost – ustvrdio je Pupovac nakon kojeg su se samo dizale palice za povredu Poslovnika.

– A ne spominjete četničke spomenike u Vukovaru – poručio mu je Mostov Miro Bulj. 

Suverenist Marijan Pavliček poručio je Pupovcu da je grubo izvrijeđao hrvatske branitelje. 

– Zahvaljujući vašem partneru HDZ-u preimenovan je most u Karlovcu pa vam predlažem da raskinete to partnerstvo. Ili su vam draže sinekure i fotelje u Vladi – istaknuo je.

Stipo Mlinarić iz Domovinskog pokreta naglasio je kako most itekako zaslužuje ovaj naziv.

– Hrastov je heroj i most je zaslužio da nosi to ime – rekao je. 

Javio se i Hrvoje Zekanović iz Kluba Suverenista istaknuvši kako Pupovac zaboravlja činjenicu da su pripadnici njegove nacionalne manjine uzimali oružje i išli rušiti svoju državu Hrvatsku.

– Nije se za to nikada ispričao, a još i kritizira – poručio je.

Željko Sačić iz kluba zastupnika Hrvatskih suverenista reagirao je na Pupovčeve tvrdnje poručivši mu da ne bi sjedio u Saboru da hrvatski branitelji nisu obranili državu, a nezavisni Milan Vrkljan naglasio je kako je ovo čisti primjer falsificiranja hrvatske povijesti.

– Kolega Pupovac vrijeđa postrojbu koja je aktivno sudjelovala u stvaranju demokratskih uvjeta i države i ne može tako govoriti o njoj. Oni koji su napravili zločin, oni će i odgovarati – rekao je HDZ-ov Rade Šimičević pa mu je Bulj poručio da je HDZ za ovo kriv.

– Vi ste u koaliciji s njim i nemojte sad pilatovski prati ruke. Kritizirate Pupovca, izađite onda iz koalicije – rekao je.

Predsjednik Sabora Jandroković im je svima podijelio opomene jer su Pupovcu replicirali, a zlouporabili institut povrede Poslovnika.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: dp/Foto: Fah; fotomontaža; narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.