Mostov odgovor Karamarku: Ne pristajemo na ucjene, ne plašimo se najavom rušenja Vlade

07.05.2016. 14:22:18

BOŽO PETROV  je u Splitu na proslavi zaštitnika Grada Sv. Dujma uzvratio na jučerašnju ultimatum Tomislava Karamarku: Most na to nikada neće pristati! Tomislav Karamarko je dan ranije rekao da neće dopustiti eksperimentiranje s policijom i jedino smjene u MUP-u i raščišćavanje sa SDP-ovim kadrovima, koji i dalje rade na čelnim pozicijama, može spasiti Most da i dalje ostane na vlasti u partnerstvu s HDZ-om. HDZ je čak spreman rušiti Vladu ako se u sustavu policije ne uvede red i ako se na čelne pozicije u ravnateljstvo policije i PNUSKOK-a ne dovedu kadrovi za koje će HDZ, a ne samo Most, smatrati da su kompetentni i kvalitetni. Ultimatumi su to koje Tomislav Karamarko, šef HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade, iznio prekjučer na sastanku čelnika HDZ-a i Mosta. U Mostu su ultimatume Tomislava Karamarka doživjeli kao ucjenu te poručuju da na njih ne planiraju pristati niti će ih, kažu, zastrašiti ucjene o rušenju Vlade. U Mostu kažu kako HDZ od njih traži da imenuje svoje ljude na čelna mjesta ravnateljstva policije i PNUSKOK-a. Mostov zastupnik Miro Bulj već je žestoko prozivao HDZ zbog njihova odnosa s MOL-om i Mađarima, posebice problematizirajući prijateljstvo Tomislava Karamarka s nekadašnjim članom uprave i konzultantom MOL-a – Ine Jozom Petrovićem, koji je jedan od svjedoka na arbitražnom postupku u Londonu. “Od tvrtki od nacionalnog i strateškog interesa za Hrvatsku Most nikada neće dići ruke, konkretna je  poruka iz Mosta, koju šalju duže vrijeme. U Mostu pitaju je li ultimatum HDZ-a posljedica prijateljstva Karamarka i Petrovića jer, tvrde, ne vide drugi razlog zbog kojeg bi se Hrvatska povukla iz postupka u kojem zasad dobro stoji.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.