Muke po državljanstvu: Natjerali ga na zakletvu ispred slika Mladića i Karadžića!

23.07.2014. 08:22:57

Neki od komentara nazočnih bili su kako je to uvrjeđujuće i ponižavajuće.

Kako bi postao Australac, jedan Bosanac prošlog je tjedna polagao zakletvu. No, tu ništa ne bi bilo čudno da se nije šokirao kada je vidio kako na zidu vise fotografije Ratka Mladića i Radovana Karadžića u hali gdje je održana ceremonija, javlja Yahoo First on 7.

Za ovu prigodu zakletvu je Gradsko vijeće Charles Stuarta organiziralo u Srpskom kulturnom centru Sv. Save jer se na Gradskoj vijećnici trenutačno popravlja krov.

Samir Hasić, prijatelj Bosanca koji nije želio stupiti pred kamere kazao je: ''Svi smo bili šokirani, čitava zajednica, zbog toga što su vlasti odabrale mjesto za polaganje zakletve koje ima zid pun slika ratnih zločinaca''.

Neki od komentara nazočnih bili su kako je to uvrjeđujuće i ponižavajuće, a javno se ispričala i gradonačelnica Kirsten Alexander nakon ovog događaja te obećala kako će se pronaći novo mjesto za polaganje zakletvi.

  • Autor: A. Pranjić
  • Photo: Screenshot
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.