MUP RH: Dan otvorenih vrata u Zadru

08.03.2018. 07:01:39

Policijska akademija, Srednja policijska škola Josip Jović i Policijska uprava zadarska organizirale su promotivne aktivnosti usmjerene na poticanje mladih za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka za 2018./2019. godinu. U sklopu promotivnih aktivnosti koje su održane u maloj dvorani Sportskog centra Višnjik s početkom u 10 sati, Policijska uprava zadarska organizirala je Dan otvorenih vrata u kojem su sudjelovali policijski službenici svih ustrojstvenih jedinica. U 10 sati održana je konferencija za novinare na kojoj su načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina, načelnik Policijske akademije Dubravko Novak i voditeljica Policijske škole Josip Jović Renata Odeljan predstavnicima medija prezentirali ovu inicijativu, putem medija pozvali zainteresirane kandidate za prijave upisa te ih upoznali s uvjetima za upis u program. Istovremeno su zainteresiranim građanima upriličene pokazne vježbe policijskog postupanja interventne i temeljne policije, policijskih službenika protueksplozijske zaštite kao i izložba naoružanja, opreme, tehnike i vozila kojima policija raspolaže. Zanimljiv je bio i dio postava Muzeja policije. Cilj svih ovih aktivnosti je poticanje mladih za upis u program srednjoškolskog obrazovanja, odnosno pristupanja u redove policije, ali i upoznavanje javnosti s radom policije, a kroz to i povećavanje ugleda policije, povećavanje povjerenja građana i stvaranje osjećaja sigurnosti građana. Program je odgledalo više stotina građana, uglavnom srednjoškolaca koji su očekivano najviše pljeskali pripadnicima interventne policije nakon demonstracije njihovih vještina. Mladima je predočen i dio provjere motoričkih sposobnosti, u čemu se okušali i hrabri mladići iz publike i isprve položili tražene norme te za to bili nagrađeni prigodnim poklonima i glasnim pljeskom publike. Nakon pokaznih vježbi svi su razgledali izloženu opremu, naoružanje, vozila i plovila te porazgovarali s policajcima koji su strpljivo odgovarali na njihova pitanja. Najviše zanimanja pokazali su za štandove s izloženim naoružanjem te za borbeno oklopno vozilo ispred dvorane.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.