Muslimanske izbjeglice bacili u more 12 izbjeglica katoličke vjere

23.08.2015. 08:31:57

TALIJANSKA policija uhitila je u Palermu 15 migranata osumnjičenih da su u more bacili 12 izbjeglica katoličke vjere . Među 15 uhićenih izbjeglica nalazi se i jedan maloljetnik.

Na plovilu kojim su u travnju ove godine krenuli sa sjevera Afrike prema Italiji došlo je do vjerske svađe i muslimani, državljani Senegala, Malija i Obale Bjelokosti, bacili su u more izbjeglice katoličke vejere. Da bi osumnjičeni mogli biti procesuiranI nalog za njihovo uhićenje morao je potpisati talijanski ministar pravosuđa Andrea Orlando jer se zločin dogodio u međunarodnim vodama. “To je strašno. Ako se potvrdi da je točno kako je u tjesnacu  kraj Scilije počinjen masovni zločin iz vjerskih pobuda to  baca novo svjetlo na dolazak migranata”, rekao je Francesco Lo Voi  glavni tužitelj u Palermu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.