Na 23.obljetnicu formiranja 56.kutinske bojne TURNIR I PREDAVANJE ZA KUTINSKU 56. BOJNU HV

04.07.2014. 08:48:13

Obilježavanje 23. obljetnice formiranja 56. kutinske bojne koncem lipnja proteklo tradicionalno uz malonogometni turnir. Okupio je četiri momčadi i to prvi puta, kako kažu sudionici u vrhunskoj prvoligaškoj atmosferi, u dijelu kutinskog nogometnog stadiona na umjetnoj travi. Sudionike je u ime organizatora kutinskog Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata pozdravio predsjednik Stjepan Hrastnik. Kraćim prikazom na ratni put „56-te“, koja je sudjelovalo 14. listopada 1991. u oslobađanju Bujavice, prvog okupiranog mjesta u zapadnoj Saloviniji podsjetio je njezin ratni zapovjednik Zvonimir Gregurić. Trenutcima otvorenja i tijekom turnira s braniteljima bili su i kutinski zamjenici gradonačelnika Damir Petravić i Josip Marić. markus222_large S gostima braniteljskih udruga iz Orašja i Krapinsko-zagorske županije za poginule branitelje položen vijenac i zapaljene svijeće uz spomen obilježje u Parku 56. bojne. To će se podsjetnikom na dan osnivanja bojne činiti ubuduće, zaključeno je nakon odavanja počast. Pobjednik turnira kojim je u ime organizatora koordinirao Zdravko Novosel je momčad Kutine (na slici) druga je momčad Orašja, treća Velike Ludine, a četvrta Lipovljana. Uoči turnira Ogranak MH Kutina organizirao je zanimljivo predavanje Zlatka Podhraškog na temu „Vojna fotografija“. markus3_large Tekst: Dragutin Pasarić Foto: Udvdr-a Velika Ludina B.P.H.D. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.