NA DANAŠNJI DAN: SJEĆANJE NA SINIŠU SUPERINU I EMILA MIFTAREVIĆA

27.02.2016. 07:00:36

Na današnji dan 1992. godine prilikom rutinskog izvidanja poginula su dva pripadnika 2. satnije ("Klokana") 111. riječke brigade ZNG — Siniša Superina i Emil Miftarević. Tog dana cijela je satnija, dakle svi "Klokani" poslana u izvidanje neprijateljskih položaja oko Ličkih Jasenica. Nakon nekog vremena "Klokani" su usred šume naišli na neprijateljske položaje. Siniša Superina pogoden je rafalom te je njegovo izvlačenje bilo nemoguće jer je stradao u neposrednoj blizini neprijatljskog rova. Emil Miftarević stradao je skupa sa svojim kumom, oni su vjerojatno stali na odskočnu minu te su bili teško ranjeni. Suborci su krenuli s njima dvojicom na dugo (8km) i teško izvlačenje noseći ih u šatorskim krilima. Emil je od posljedica ranjavanja nažalost putem izdahnuo. "Klokanima" je u susret došlo sanitetsko vozilo i jedan TAM 110 koji je naletio na protutenkovsku minu koja je teško ozlijedila još osmoricu hrvatskih branitelja.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.