Na današnji dan uhićen general Ante Gotovina

07.12.2013. 11:27:57

626589c9ad3fa0455a93d2a45937bc0f

Uhićenje Ante Gotovine postala je glavna vijest u svjetskim medijima, a priopćila ju je tadašnja glavna haška tužiteljica Carla del Ponte.

Na današnji dan 2005. godine na kanarskom otoku Tenerifeu uhićen je general Ante Gotovina. Gotovinu je nakon četiri godine bijega španjolska policija uhitila u hotelskom restoranu u mjestu Playa de las Americas pod optužbom za ratni zločin.

Podsjetimo, Haaški sud osudio ga je 2011. godine na 24 godine zatvora, a 16. studenog 2012. oslobođen je po svim točkama optužnice i odmah oslobođen. Uhićenje Ante Gotovine postala je glavna vijest u svjetskim medijima, a priopćila ju je tadašnja glavna haška tužiteljica Carla del Ponte. "Imam vrlo dobre vijesti. Ante Gotovina je tijekom prošle noći uhićen u Španjolskoj", rekla je del Ponte i dodala kako su ga konačno uspjeli pronaći. Gotovinu su u hotelu na večeri primijetila trojica španjolskih policajaca nakon čega su pozvali pojačanje za uhićenje. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.