NA ISTOKU NIŠTA NOVO

18.03.2019. 08:02:49

Kod naših "komšija" sve po starom. Nikako ne mogu shvatiti kako je problem u njihovim glavama, a ne u garniturama koje biraju na vlast. Eto, večeras su predvođeni Draganom Đilasom i Boškom Obradovićem upali u zgradu RTS-a (državne televizije) uz povike: "Vučiću, pederu!" i "Uhapsite Vučića!" Čuju se i povici "Ustaše!", "Ustaše!" I "Gotov je!", "Gotov je!" Načinjena je i manja materijalna šteta, stigla je interventa policija, ministar policije Stefanovića najavljuje oštre sankcije i spreman je braniti gazdu (do daljnjeg - ovisno o situaciji). Dragan Đilas je bivši gradonačelnik Beograda i bivši lider Demokratske stranke, uz to i poslovni čovjek - koji se, kako upućeni tvrde, posljednjih godina dobro okoristio u sivoj zoni srpskog biznisa, kao i krug oko njega, iz "Saveza za Srbiju". Riječ je o jednoj tehnomenadžerskoj strukturi čija je namjera prikriti vlastite grijehe iz prošlosti i oprati nelegalno stečeni novac - tako barem tvrde dobro upućeni. Tako se, primjerice, za Borka Stefanovića (čija je "krvava košulja" postala simbol revolta i pokretač protesta) već godinama javno govori kako je prodao NIS (Naftnu industriju Srbije Rusima za 20% njezine vrijednosti). Boško Obradović je opet, lider pro-fašističke organizacije "Srpski pokret Dveri" koja je u Srbiji parlamentarna stranka i najčešće nastupa s klero-fašističkih pozicija. Sve je to, naravno, daleko od težnje za nekim suštinskim promjenama. Srbija se i dalje vrti u krugu svojih megalomanskih velikosrpskih ambicija, ne shvaćajući da će sve ono što su u zadnjih 30-ak godina pokušali gurnuti pod tepih, doći kad-tad na naplatu. A do tada…čekamo što će "ratoborni" Šešeljev nasljednik i njegov bivši potrčko Aleksandar Vučić poduzeti. Kad je o susjedima riječ, prijeti bez pardona, oštar je, arogantan, otresit i odlučan do te mjere da se sav zajapuri i izobliči. Baš me zanima hoće li mu takav blef proći u vlastitoj kući - ili se već krije negdje u Banovcima (kao i njegov prethodnik i idol Sloba Milošević u vrijeme ožujskih demonstracija 1991., kada je na zdanje TV Beograd kidisao Vuk Drašković sa suprugom Danicom i svojim četnicima).   Zlatko Pinter

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.