NA RUBU SUKOBA! HDZ-ovci na nogama! Stigao skandalozan naputak: Ovo će prerasti u incident

24.09.2021. 10:43:00

Kampanja za nadolazeće unutarstranačke izbore u vladajućoj je stranci u najmanju ruku turbulenta, a da su premijer Andrej Plenković i njegov favorit Mislav Herman u nezavidnoj poziciji saznajemo iz izvora bliskih dvama Hermanovim protukandidatima za rukovodeću poziciju u zagrebačkom HDZ-u.

Naime, kako tvrde naši sugovornici, iz vodstva stranke, a moguće i sa samog čela zagrebačke organizacije članovima, i stranačkoj mladeži stigao je naputak prema kojem im je zabranjeno sudjelovanje na skupovima koje organiziraju Pavo Kostopeč i kipar Ivan Kujundžić.

”Nijedan član mladeži ne smije se pojaviti na konkurentskim skupovima, to što se radi je skandalozno, i nedopustivo da se na takav način guše ti mladi ljudi”, komentira naš sugovornik iz protivničkog tabora te napominje kako je HDZ u Zagrebu potpuno poražen na nedavno održanim lokalnim izborima, za što bi odgovornost trebalo preuzeti aktualno vodstvo predvođeno Hermanom, koji se bez obzira na poraz Davora Filipovića i činjenicu da je HDZ završio u oporbi odlučio kandidirati na stranačkim izborima.

Da je riječ o nedemokratskom i nekorektnom potezu, uvjeravaju nas kivni i razočarani HDZ-ovci koji smatraju da bi ovakav oblik gušenja demokracije mogao prerasti u ozbiljan incident, pa slijedom toga sve naslućuje kako su HDZ-ovci na rubu sukoba koji se nastoji držati podalje od javnosti, kako bi se u dobroj mjeri zaštitilo i premijera Plenkovića koji formalno nastoji ostaviti dojam da svojeg favorita nema.

”Umjesto da se organiziraju sučeljavanja, i da se članove za dobrobit stranke upozna sa svim kandidatima, našoj mladeži brani se dolazak na skupove”, žali se naš uznemireni suradnik dodajući da je spreman obračunati se sa svima onima koji na taj način uvode strahovladu u HDZ-ove redove.

Inače, Kostopeč i Kujundžić kandidaturu su najavili prije nekoliko dana, a u nju obojica ulaze kao žestoki kritičari koalicije koju je HDZ u Zagrebu imao s pokojnim Milanom Bandićem. Doktor Kostopeč priznat je i cijenjen među širim članstvom, baš poput osebujnog kipara Kujundžića, HDZ-ova umjerenog konzervativca i jednoga od osnivača stranke, a kojega je u prvom pokušaju osvajanja zagrebačke organizacije podržavao i sam Plenković.

Sada pak Hermana osim premijera podržavaju ministri Aladrović i Brnjac koji su dio njegova tima za preuzimanje zagrebačkog HDZ-a što je također pokazatelj nezavidne pozicije u kojoj se nalazi premijerov favorit. 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Iva Međugorac/Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.