Na Rupi pao šleper s ukradenim skupocjenim autima

02.06.2013. 11:00:55

Na graničnom prijelazu Rupa u noći na subotu djelatnici Odjela organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske i postaje granične policije zaustavili su veliki bugarski šleper nakrcan skupocjenim automobilima vrijednim više milijuna kuna Naoko, dokumentacija je bila uredna i prema njoj vozila su bila kupljena u Italiji. Međutim, provjera je pokazala da je najmanje pet, od devet skupocjenih »mercedesa«, »land rovera« i BMW-a visoke klase, ukradeno, a za ostala četiri vozila provjere su još u tijeku, piše Novi list Policija je već neko vrijeme prikupljala informacije na osnovu kojih je šleper zaustavljen. Vozač, 32-godišnji državljanin Bugarske, žestoko je protestirao zbog provjere, pokazujući dokumentaciju i tvrdeći kako je vozila u Italiji uredno otkupila tvrtka iz Bugarske za koju radi. Unatoč tome, policija je odmah krenula u temeljite preglede vozila i provjeru preko međunarodnih policijskih kanala i Interpola te je utvrđeno da je dio vozila, a vrlo vjerojatno i sva, ukradena u Italiji. Šleper sa skupocjenim vozilima je privremeno zaplijenjen, a vozač je, kako neslužbeno doznajemo, priveden i vjerojatno će već danas biti predan Županijskom državnom odvjetništvu i sucu istrage kako bi odlučili hoćeli biti zadržan, što je uobičajeno u ovakvim slučajevima. Ovom akcijom hrvatska policija je prekinula međunarodni lanac kradljivaca vozila koji je funkcionirao između Italije i Bugarske, a ruta je trebala ići preko Hrvatske. Vozila su nakon dolaska u Bugarsku trebala biti preprodavana s lažnim dokumentima u razne zemlje bivšeg istočnog bloka. Istraga o ovom slučaju tek počinje pa se još ne znaju pojedinosti o tome kako je otkriven put krijumčara. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.