Na zgradi splitskog SDP-a osvanuli transparenti: 'Smrt komunizmu'

17.10.2014. 09:59:51

Udruga Urbana desnica: 'Na ovakav način htjeli smo izraziti svoj stav u vezi s totalitarističkim režimima prošlosti i ideologijama na kojima su takvi režimi nastali' Aktivisti splitske udruge Urbana desnica priredili su performans i istaknuli transparent s natpisom "Smrt komunizmu" i prekriženom petokrakom u ulici Šetalište Bačvice ispred ulaza u zgradu na broju 10 u kojoj su smještene i prostorije splitskog SDP-a. Poručuju da na taj način žele izraziti svoj stav u vezi totalitarističkih režima. "Na ovakav način htjeli smo izraziti svoj stav u vezi s totalitarističkim režimima prošlosti i ideologijama na kojima su takvi režimi nastali", priopćila je večeras poslije ponoći udruga Urbana desnica. Ova udruga smatra da je Hrvatskoj potrebna žurna provedba lustracije, kako bi se totalitarističkom prošlošću raskrstila jednom za svagda. Performans isticanja transparenta s natpisom "Smrt komunizmu" u Splitu je izveden noć uoči početka suđenja u Njemačkoj Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču optuženih za, kako je navela udruga, "udbaška ubojstva na teritoriju Njemačke". "Ovim putem zahvaljujemo europskoj Njemačkoj na pokrenutim sudskim postupcima. Danke Deutschland", navodi se u priopćenju udruge Urbana desnica. Udruga također podsjeća kako je večerašnje isticanje trasparenta s natpisom "Smrt komunizmu" upriličila na ulazu u zgradu u kojoj će u subotu, 18. listopada, biti otvorena prva antifašistička knjižnica u Splitu.  
  • Autor: hina
  • Photo: facebook/Udruga Urbana Desnica
Izvorni članak pogledajte OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.