Načelnik Stožera Požeško-slavonske županije pozitivan na koronavirus

28.08.2020. 11:07:00

Na području Požeško-slavonske županije potvrđena su dva nova slučaja koronavirusa, a među njima i načelnik županijskog Stožera Vedran Neferović, izvjestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Neferovićev pozitivni nalaz na koronavirus potvrđen je u četvrtak, a u samoizolaciju su otišli njegovi kontakti iz županijske uprave s kojima je održao sastanak. 

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević izjavio je na konferenciji za novinare županijskog Stožera da se ne očekuju novi slučajevi koronavirusa vezani uz taj izvor.

Među osobama koje su bile u kontaktu s Neferovićem je i županijska pročelnica za društvene djelatnosti, ali Tomašević ne očekuje da će to utjecati na pripreme za početak školske godine.

"Sukladno smjernicama Nacionalnog stožera pokrenuli smo postupak nabavke zaštitnih maski pa će sve škole dobiti isporuku kroz tri-četiri dana. Naručili smo 10.000 paketa, po dvije maske za svakog učenika", istaknuo je Tomašević.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 40 osoba pozitivno na koronavirus, a dvije osobe su na bolničkom liječenju.

(Hina) xmvrk ymd

Izvor: Hina.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.