Najnoviji podaci MUP-a: U Hrvatsku su do 19 sati ušla 892 migranta

16.09.2015. 20:57:47

Od 892 migranta 360 ih je upućeno u registracijski centar u Ježevu, a u tijeku su pripreme za uspostavu i drugih registracijskih centara i objekata za smještaj U Hrvatsku su u srijedu do 19 sati ušla 892 migranta, izvijestio je MUP na svojim internetskim stranicama, navodeći da vukovarsko-srijemska policija i dalje zatiče osobe u nezakonitom prelasku državne granice.

Od 892 migranta koliko ih je u Hrvatsku ušlo do 19 sati, 360 ih je upućeno u registracijski centar u Ježevu. U tijeku su pripreme za uspostavu i drugih registracijskih centara i objekata za smještaj, objavio je MUP na svojim internetskim stranicama.

U tijeku je, kažu, organizacija privremenog premještaja tražitelja azila koji su otprije smješteni u Prihvatilištu za tražitelje azila u Zagrebu u Porinu. Oni će biti premješteni u Prihvatilište za tražitelje azila u Kutini. Tako će se Porin od sutra do daljnjega koristiti samo za potrebe registracije i smještaja ranjivih osoba iz migracijske krize i potencijalne tražitelje azila. Izbjeglice od srijede ujutro pristižu u Hrvatsku autobusima iz Srbije nakon što su mađarske vlasti zatvorile granicu prema Srbiji. Kako bi osigurala koordinirano djelovanje svih nadležnih tijela i institucija, hrvatska Vlada će u četvrtak na sjednici osnovati Stožer za koordinaciju aktivnosti povodom dolaska migranata u Republiku Hrvatsku. "Vlada će osnovati Stožer čija je zadaća osigurati koordinirano djelovanje svih nadležnih tijela i institucija s ciljem humanitarnog prihvaćanja i zbrinjavanja migranata", rekao je Vladin glasnogovornik Nikola Jelić. Voditelj stožera bit će potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, a članovi stožer bit će zamjenici odnosno pomoćnici iz više ministarstva - socijalne politike i mladih, vanjskih i europskih poslova, rada i mirovinskog sustava, ministarstva zdravlja te ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje. U rad Stožera po potrebi će se uključivati i predstavnici drugih tijela i institucija.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.