Nakon gotovo mjesec dana zastupnici ponovno u saborskim klupama

22.05.2013. 08:57:50

Nakon stanke od gotovo mjesec dana, zastupnici će se sutra ponovno naći u saborskim klupama. Neuobičajeno duga stanka u zasjedanju određena je kako bi se zastupnicima omogućilo da se posvete lokalnim izborima, a predsjednik Sabora Josip Leko jučer je izrazio nadu da kampanja za drugi izborni krug neće umanjiti kvalitetu rasprave u Saboru. "Volio bih da saborski zastupnici u nastavku sjednice ne budu opterećeni svojim pozicijama u izbornoj promidžbi između dva izborna kruga, jer će to dati boju raspravama u parlamentu", rekao je Leko u emisiji "S Markova trga" Hrvatskog radija i odmah dodao kako je "uvjeren da će ipak prevladati državni interes te da neće biti velikih iskakanja". >> Oni su 'najpoštenija generacija zastupnika'! Zastupnike u nastavku zasjedanja čeka 30 neraspravljenih točaka, a Vlada je u međuvremenu pripremila još 40 prijedloga, među kojima su i zakoni o strancima, trgovačkim društvima, eksploataciji ugljikovodika, suradnji Vlade i Hrvatskoga sabora, osobnoj iskaznici i drugi. Sabor će raspravljati o izmjenama zakona o nadzoru robe s dvojnom namjenom, kojima će se hrvatskim izvoznicima omogućiti korištenje Opće izvozne dozvole Europske unije, odnosno izvoz određene robe na određene destinacije bez izdavanja pojedinačne izvozne dozvole. Zastupnici će razmotriti i izmjene Zakona o trgovini, čime će se od 1. srpnja omogućiti izravna primjena Zajedničke trgovinske politike Europske unije. (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.