Nakon izjave Predsjednice, ekspresno za poslijepodne sazvan Odbor za Oluju

20.05.2015. 18:02:59

Zbog toga je predsjednica otkazala i susret s makedonskim ministrom obrane, koji se trebao održati u 16 sati Nakon što je danas predsjednica Kolinda Grabar Kitarović poručila da će ipak sudjelovati u radu Odbora za organizaciju proslave Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, prvu sjednicu odbor će održati već poslijepodne, doznaje tportal. Sjednica odbora održat će se, kako doznaje tportal, na Pantovčaku, i to već u poslijepodnevnim satima, oko 16:30 sati. Zbog toga je predsjednica otkazala i susret s makedonskim ministrom obrane, koji se trebao održati u 16 sati. Vladinom odlukom definirano je da su članovi Odbora za središnje obilježavanje 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko, predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Vlade Zoran Milanović, ministar obrane Ante Kotromanović, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, ministar branitelja Predrag Matić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, general zbora Drago Lovrić, te četiri umirovljena generala, sudionika Oluje - stožerni general Petar Stipetić, general pukovnik Ante Gotovina, general pukovnik Mladen Markač i general pukovnik Marijan Mareković. Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović obratila se danas hrvatskoj javnosti te istaknula kako će zastupati stajalište kako 5. kolovoza ove godine jedino u Kninu može biti središnja proslava. "Slijedom odluke vlade o osnivanju odbora za središnje obilježavanje 5. kolovoza, 20. obljetnice Oluje odlučila sam sudjelovati u radu toga odbora. hrvatsku javnost i građane želim upoznati sa stavovima koje ću zastupati", rekla je Predsjednica na početku obraćanja. "Prije svega, držim kako taj dan treba biti dan pobjede, a ne dan podjele. Svaka država ima datume i simbole oko kojih ne smije biti prijepora. U Hrvatskoj je to 5. kolovoza. Kao predsjednica imam moralnu obavezu napraviti sve kako bi se zajedništvo osnažilo. Jasno ću zastupati stajalište kako toga dana u Kninu može biti jedino središnja proslava. Kako je veliki dan, spremna sam prihvatiti vojni mimohod uoči ili poslije tog dana. Treba voditi računa o troškovima. Pozivam sve da Dan pobjede i dom zahvalnosti proslavimo na uljuđen i dostojanstven način. Pokažimo zajedništvo i istaknimo zastave u čast svima koji su dali živote za hrvatsku slobodu", zaključila je Predsjednica

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.