Nakon kobnog skoka u plićak na Bačvicama 15-godišnjak završio na respiratoru, u umjetnoj komi. Slomljen mu je vratni kralježak

27.07.2020. 16:36:00

Kako doznajemo njegovo zdravstveno stanje je ozbiljno, priključen je na respirator i stavljen u stanje "umjetne kome".

Naravno, vrlo je teško bilo što prognozirati, kada je njegovo zdravstveno stanje u pitanju, a o kakvim se ozljedama radi i kakve će i da li će uopće te ozljede ostaviti nekakve posljedice na dječaku, trebalo bi se znati za 24 do 48 sati.

Kako se već pisalo 15-to godišnjak iz zaleđa Splita teško se ozlijedio u nedjelju poslijepodne na Bačvicama, kada je skočio na glavu u plićak i slomio vratni kralježak.

Nakon skoka ostao je plutati u moru.

Da nesreća ne bi bila još i teža i da se dječak ne bi udavio spriječila je reakcija pribranog muškarca koji je priskočio u pomoć i okrenuo 15-to godišnjaka, koji je ostao plutati glavom prema dnu mora.

Odmah su pozvana kola Hitne pomoći koja su dječaka prevezla u KBC Split.

Na žalost, jedno obično nedjeljno kupanje na omiljenoj splitskoj plaži završilo je nesrećom, za koju se nadamo, kako neće ostaviti trajnije posljedice na dječaku.

Ovakvih nesreća je bilo i prije na Bačvicama, pa se svi oni koji su se "odgojili" na Bačama i kojima su Bače bile "kućni banj" vrlo dobro prisjećaju sličnih slučajeva, od kojih su neki i završili najgorim scenarijem.

No, ti su se slučajevi događali još u ex Jugoslaviji, kada je jedna od omiljenijih "zabava" na Bačama bila skakanje u more s krova tamošnjeg ugostiteljskog objekta.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Izvorni autor: Ivica Marković/Foto: Vladimir Dugandžić/Ilustracija/HANZA MEDIA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.