NAKON NAPADA NA DVIJE ŽENE, MANIJAK UHIĆEN: Bježao od policije kroz šikaru, preko brda, pa ga opkolili!

17.07.2021. 17:29:00

Nakon što je ujutro brutalno premlatio ženu ispred kafića u Splitu, mlađi muškarac nasrnuo je na još jednu ženu i teško je ozlijedio, javlja policija. U oba slučaja snimile su ga nadzorne kamere, a oko 16h je lociran te uhićen.

Kako doznaje Slobodna, uhićen je u ulici Sv. Fabijana u Podstrani u 16:15, ušao je među kuće i onda su ga opkolili i uhitili, a trenutačno ga sprovode u Split.

Naime, nakon što je lociran u Srinjinama, gdje je živio je u prizemlju kuće jednog poznanika, dao se u bijeg. Lovile su ga brojne policijske snage. Krenuo je kroz šikaru i došao je do kamenoloma u Žrnovnici, te je preko brda Perun protupožarnim putem došao do Gornje Podstrane. Policija ga je opkolila i uhitila.

Za njim je već bila raspisana tjeralica

Na terenu je bio jako velik broj policijskih snaga, koristili su se i dronovi te potražni psi, dok je akciju uhićenja vodio zamjenik načelnika PU SD Marko Srdarević, a bila je dignuta i interventna policija.

Napadač u dosjeu ima niz krađa, razbojništava, provala, prisile, nedozvoljenog držanja oružja. Za njim je već raspisana najnovija potraga PU zagrebačke sa izričitom naredbom da ga se uhiti.

Podsjetimo, prvi napad na nesretnu ženu dogodio se malo iza 7 sati, kada je trebala otvoriti ugostiteljski objekt. Manijak je zamolio čašu vode, a onda joj je s leđa razbio staklenu bocu na glavi. Kada je žena pala, nastavio ju je udarati rukama i nogama. Napadač je pobjegao kada su naišle prolaznice.

Nakon što je divljački nasrnuo na Nevenku Margetu (52) ispred kafića na Firulama i potom je divljački premlatio, policija je priopćila da su oko 7.45 sati dobili dojavu da je u ulici A.B. Šimića muškarac fizički napao ženu prilikom ulaska u zgradu, nakon čega je pobjegao. I taj su napad, kao i prvi, snimile nadzorne kamere.

Video prvog napada:

Radi se o istoj osobi

U ovom napadu je žena zadobila tešku ozljedu noge, javlja policija.

“Sumnjamo kako je fizičke napade izvršila ista muška osoba”, naveli su.

Damir Margeta, suprug ozlijeđene žene, rekao je kako je napadač ženu udarao samo po glavi. On je nakon napada i objavio da nudi nagradu za informaciju o napadaču.

Rekao je kako se supruga sada osjeća nešto bolje, a dobila je potres mozga te je boli glava.

Vrlo brzo se doznao identitet napadača na dvije žene, a radi se o A.N. (28) iz Gline, piše SlobodnaDalmacija. Policiji je poznat otprije.

Video drugog napada pogledajte ispod:

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: L.D./Foto: screenshot:video napada

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.