Nakon svađe s prijateljem zaprijetio puškom pa mu pucao u prsa

28.03.2020. 09:35:00

Nastrijeljeni muškarac ostao je ležati na cesti, a uskoro na mjesto zločina stižu i dvojica policajaca. Jedan je policijac, neslužbeno doznajemo, vozilom pokušao doći do muškarca koji je ležao, kako bi provjerio je li još živ i pomogao mu.

Krvavom obračunu u Goleniću nadomak Slatine prethodila je, doznajemo, svađa dvojice prijatelja i sumještana. U jednome trenutku, 52-godišnjak je otišao po poluatomatsku pušku tzv. papovku, a kada se vratio, ispalio je hitac u 64-godišnjaka.

Pokojnik je Drago Batur, vlasnik OPG-a, a osumnjičen za ubojstvo je kod njega povremeno i radio. Bili su, kako se priča, u dobrim odnosima. Osumnjičen za ubojstvo je Zoran F.  Puškom je prvo zaprijetio okupljenima, među kojima je bio i Dragin nećak, ali on je uspio pobjeći. Zoran F. potom je ispalio metak u prsa Baturu. Po prvom pričama, nije bilo razloga za takav zločin, i vjerojatno je svemu kumovao alkohol. Ubojica je već poznat policiji zbog remećenja javnog reda i mira te tučnjava Dva hica u auto Nastrijeljeni muškarac ostao je ležati na cesti, a uskoro na mjesto zločina stižu i dvojica policajaca PU virovitičko-podravske. Jedan je policijac, neslužbeno doznajemo, vozilom pokušao doći do muškarca koji je ležao, kako bi provjerio je li još živ i pomogao mu.

Vidno pijani 52-godišnjak i dalje drži pušku u rukama te ispaljuje dva hitca u policijski automobil, ali srećom, tada su oba policajca bila izvan vozila, odnosno iza njega. Hici su probili automobil i završili u kabini, no nitko nije ozlijeđen. Dok je jedan policajac pregovarao s počiniteljem, kako bi nagovorio da se preda, drugi mu je, doznajemo, uspio prići i oteti pušku. Uhićen je i odveden u policijsku postaju.

- Nakon dojave, na mjesto događaja žurno su upućena dva policijska službenika u civilnom službenom vozilu opremljena zaštitnim prslucima i automatskim oružjem te policijski službenik u obilježenom policijskom vozilu. Dolaskom u naselje Golenić policijski službenici u civilnom policijskom vozilu uočili su na cesti mušku osobu kako nepomično leži nakon čega su vozilom prišli bliže kako bi utvrdili je li osoba živa i da mu pruže prvu pomoć. Dolaskom do spomenute osobe na njih je s bočne strane nepoznata osoba ispalila hitac kojom prilikom je pogodila službeno vozilo, nakon čega su policijski službenici izašli van te se sklonuli s druge strane vozila - priopćila je Đurđica Veličan, policijsk službenica za odnose s javnošću. Srušio ga na tlo - Istog trenutka policijski službenici su pozvali osobu da se preda i odloži oružje, pri čemu je jedan od policijskih službenika uspio neprimijećen prići osobi koja je pucana na vozilo te mu je uspio izbiti vatreno oružje iz ruke, dok je drugi brzom intervencijom srušio muškarca na tlo te mu stavio sredstva za vezivanje - opisuju u PU.

Izvor: Večernji list

Izvorni autor: Suzana Lepan Štefančić/Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Autor: