Nakon Vojislava Šešelja i Goran Hadžić traži privremeno oslobađanje zbog bolesti

29.01.2015. 22:53:57

Nekadašnji vođa pobunjenih Srba na istoku Hrvatske i šef 'Republike Srpske Krajine' Goran Hadžić zatražio je od haškog suda da i njega pusti na privremenu slobodu iz istog razloga kao i Vojislava Šešelja kojeg je Haag nedavno pustio na slobodu Hadžić je zahtjev podnio u četvrtak, ali sve informacije o njegovom zdravstvenom stanju su zatamnjene jer se smatraju povjerljivima i privatnima. Ipak, u listopadu je Hadžić navodno pretrpio infarkt, a proces protiv njega od tada je u prekidu. U zahtjevu njegova obrana traži da ga se smjesta odmah pusti na privremenu slobodu radi liječenja jer za to nema uvjeta u pritvorskoj jedinici u Scheveningenu. 'Hadžića često bude drugi pritvorenici, on nema određenog njegovatelja i nije mu pružena njega koja bi omogućila njegov oporavak... Zadržati Hadžića u pritvoru tijekom ove ključne faze njegova liječenja, uzimajući u obzir sve okolnosti, bilo bi nečovječno i lišilo bi ga najbolje prilike', piše u zahtjevu, uz ocjenu da pritvor 'nije primjereno mjesto za Hadžića u ovoj kritičnoj fazi'.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.