Napad na portal Narod.hr – Zbog prijava iz Hrvatske Facebook im ukinuo stranicu

30.03.2017. 10:05:22

Uredništvo portala Narod.hr, koji zagovara i afirmira tradicionalne hrvatske vrijednosti, iza kojega stoji udruga U ime obitelji, obratio se javnosti  apelom za pomoć i podršku jer im je Facebook ukinuo stranicu zato što, piše u objašnjenju,  “nije u skladu s jednim uvjetom ili više uvjeta upotrebe Facebook stranica”. Facebook ukida stranice kad dobije veći broj prijava da se na stranicama širi govor mržnje, objavljuju pornografski ili drugi javnosti neprimjereni sadržaji. Zanimljivo će biti vidjeti hoće li, i tko, iz Hrvatske dati podršku toj redakciji na očitu segregaciju i diskriminatorski odnos prema jednom od čitanijih portala u Hrvatskoj među portalima koji ne proizlaze iz dnevnih novina. U obavijesti o ukidanju stranice s portala Narod.hr pišu: “Poštovani čitatelji portala Narod.hr, Prije sat vremena naši su administratori na Facebook-stranici Narod.hr-a dobili obavijest da je Facebook „povukao našu stranicu“ jer „stranica nije u skladu s jednim uvjetom ili više uvjeta upotrebe Facebook stranica“. https://www.facebook.com/narod.hr/?pnref=story Prije toga nismo dobili nikakvu opomenu ili obavijest od Facebooka. Žalili smo se na taj postupak Facebooku te istražujemo o čemu se radi. U međuvremenu naši članci ne dolaze do dijela čitatelja koji ih „otvaraju“ preko društvenih mreža, niti se mogu dijeliti preko Facebooka. To isto tako znači da se smanjuje domet tekstova koje objavljujemo. Teme koje ste najviše čitali posljednjih 7 dana su kandidatura Brune Esih te medijske kampanje protiv nje, stavovi i izjave Zlatka Hasanbegovića, objava presude Perkoviću i Mustaču, teme vezane za odgoj djece, Zakon o neradnoj nedjelji, novu knjigu Tihomira Dujmovića… Molimo vas da nam pomognete dijeliti naše članke na vašim privatnim Facebook-stranicama. Odaberite od večeras nekoliko tekstova s Naroda i podijelite ih sa svojim Facebook-prijateljima. Na dnu svakog članka možete sherati tekst koji želite. Narod.hr svaki dan u prosjeku čita 33 000 čitatelja. Važno nam je da teme koje pratimo, komentari i vijesti dopiru do što više ljudi. Ako je važno i Vama, uključite se i počnite dijeliti naše tekstove. Hvala Vam! Redakcija Narod.hr-a

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.