NAPOKON i VIDEO Bruna Esih protiv Dinka Cvitana o Slučaju Lalovac

31.01.2017. 20:45:06

Žestoku reakciju glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana na provokativna pitanja Brune Esih, nezavisne saborske zastupnice s HDZ-ove liste, analitičari u razgovoru za tportal ocjenjuju ljudskom reakcijom za koju treba imati razumijevanja.
Esih je na sjednici saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u četvrtak, pitala Cvitana za ‘Slučaju Lalovac’, a on joj je u kontekstu javnih prozivki odgovorio i da on radi po 16 sati dnevno, kao životinja te da ništa ne zataškav
Esih je pitala koji su to mehanizmi postupanja bili u slučaju bivšeg ministra financija Borisa Lalovca, kojeg je supruga prijavila zbog obiteljskog nasilja, a zamjerila je Cvitanu i to što u izvještaju nema podataka o ratnim zločinima nakon Drugog svjetskog rata. Cvitan je rekao da je predmet Lalovac na općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu i da se odluka očekuje u kratkom vremenu. Detalje o tom predmetu znaju samo on i još nekoliko osoba koje na njemu rade, ali se u javnosti iznose teze da on štiti nečiji interes, kazao je Cvitan. ‘Ništa se ne zataškava, ništa se ne stavlja u ladicu’, rekao je i istaknuo da prije svega treba voditi računa o maloljetnom djetetu. Istaknuo je da radi po 16 dana dnevno posljednjih 14 godina, bez godišnjeg odmora. ‘Radim k’o životinja sa svojim kolegama, i onda da mi se kaže da sam nečiji sluga’, rekao je Cvitan povišenim tonom, referirajući se na prozivke nekih medija. Zaključio je rekavši da on nije ničiji sluga, pa ni Hrvatskog sabora koji ga je jednoglasno imenovao. Esih je rekla da „nije zadovoljna“ odgovorom Dinka Cvitana, a on je povisivao ton i govorio na vrlo temperamentan način, kao da je bio izbačen iz takta. Objavljen je  i podatak da gospođu Anastasiju Lalovac neki krugovi žele proglasiti „ludom“, kako bi zaštitili nasilnika. Predsjednik Odbora za ljudka prava Furio Radin pokušao uskratiti riječ Bruni Esih, kada je htjela izraziti svoje mišljenje o Cvitanu. Cvitanovo izvješće za 2015. na Odboru je prihvaćeno uz suzdržan glas Brune Esih.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.