NAROD SE BUDI: U Osijeku prosvjed potpore braniteljima u Zagrebu: 'Bore se za sve branitelje i građane Hrvatske!' (FOTO)

15.11.2014. 17:13:02

Umirovljeni general Vinko Vrbanac kazao je kako su odlučili dati potporu braniteljima na zagrebačkom prosvjedu, jer se "oni ne bore samo za sebe, već za sve branitelje i građane Hrvatske". Koordinacija braniteljskih udruga Osječko-baranjske županije u subotu je na osječkom Trgu Slobode održala prosvjed potpore hrvatskim braniteljima koji prosvjeduju ispred Ministarstvom branitelja u Zagrebu, a na skupu je istaknuto kako žele poručiti građanima da su njihovi zahtjevi opravdani i legitimni te da se žele izboriti za istinu o Domovinskom ratu. Predsjednik županijske podružnice Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) Damir Buljević rekao je da daju jedinstvenu i snažnu potporu zagrebačkim prosvjednicima, a posebice 100-postotnim invalidima, koji su u najtežoj situaciji, poručiti da nisu sami. Želimo poručiti hrvatskom narodu da hrvatski branitelji i invalidi prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja s opravdanim i legitimnim zahtjevima i ustrajat ćemo dok se ti zahtjevi ne ispune. Nismo krenuli rušiti Vladu ili bilo koga pojedinačno, nego se izboriti za istinu o Domovinskom ratu, koja je "bitno narušena", istaknuo je Buljević. Predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine Đuro Glogoški rekao je da je došao na prosvjed zahvaliti svima koji su im došli dati potporu i onima koji sudjeluju na zagrebačkom prosvjedu. Istaknuo je da su branitelji ustrajni u svojim zahtjevima. "Oni koji odlučuju o nekim stvarima počeli su prepoznavati istinu", o kojoj branitelji govore cijelo vrijeme, a "oni koji to još uvijek ne razumiju, morat će biti uklonjeni s tih mjesta", poručio je Glogoški. Umirovljeni general Vinko Vrbanac kazao je kako su odlučili dati potporu braniteljima na zagrebačkom prosvjedu, jer se "oni ne bore samo za sebe, već za sve branitelje i građane Hrvatske". Predsjednik osječke HVIDR-e Miljenko Kolobarić izjavio je da je braniteljma "dosta podaničkih Vlada" te poručio da će nakon obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara "sigurno ići s radikalnijim rješenjima".  
  • Autor: hina
  • Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE   Capture Capture-2 Capture-3 Capture-4 Capture-5  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.