Navodni branitelj Zoran Erceg opet u akciji: lažnim potpisivanjem do peticije protiv branitelja

19.02.2015. 21:59:58

Na web platformi za potpisivanje peticija change.org Splićanin Zoran Erceg pokrenuo je online peticiju kojom od ministra unutrašnjih poslova Ranka Ostojića traži da se ukloni braniteljski šator u Savskoj 66 zbog navodnog kršenja nekoliko zakona i, kako on navodi u opisu peticije, svjesnog bezakonja od strane branitelja. “Ne postupi li ministar policije prema našim traženjima, smatrat ćemo to priznanjem da policija ne može ili ne želi zaštiti sve građane od prijetnje nasiljem i da u Hrvatskoj neke skupine građana koje prijete narušavanjem opće sigurnosti i ustavno-pravnog poretka Republike Hrvatske uživaju podršku najvažnijih institucija ove države koje bi bez izuzetka trebale čuvati red i zakonitost.”, navodi Erceg u opisu razloga pokretanja peticije. Sve to ne bi bilo sporno da Erceg ne prikuplja lažne potpise. Tako je na e-adresu Udruge “U ime obitelji” info@uimeobitelji.net došla zahvala zbog potpisane peticije. Ne treba naravno ni spominjati kako s ove adrese dotična peticija nikad nije i ne bi bila potpisana! Očito se radi o lažiranju kako bi se došlo do što većeg broja potpisa i tako stvorila lažna slika o podršci Ercegu i njegovim inicijativama zbog kojih je prošlih tjedana i dolazio u javnost. Zoran-Erceg-screenshot Zoran Erceg u fokus javnosti je došao kad je pokušao osporiti legitimitet braniteljskih prosvjeda. Predstavljajući sebe kao branitelja, ratnog snimatelja zaslužnog za priznanje Hrvatske i invalida Domovinskog rata, ubrzo je naišao na snažne kritike i optužbe od strane samih branitelja koji ga se baš i ne sjećaju, ni kao branitelja, ni kao dubrovačkog ratnog snimatelja.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.