Ne može Kolinda, može četnik Tomo: Zašto se premijer odbio fotografirati s prvom hrvatskom predsjednicom?

16.03.2015. 15:54:48

Odbio se premijer slikati s Kolindom Grabar Kitarović, ali je zato spremno pozirao s Tomislavom Nikolićem. Nakon što predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, nimalo pristojno premijer Zoran Milanović nije čestitao pobjedu na predsjedničkim izborima, s njom se tek nedavno po prvi put sastao. Uz velike mjere osiguranja, na tom susretu zabilježen je i jedan neobičan zahtjev od strane premijera. Naime, predsjednik Vlade nije dopustio fotografima slikanje zajedničke fotografije njega i predsjednice. Premda je do tada snimanje i fotografiranje uoči sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost bilo uobičajeno, ovaj put to nije dozvoljeno, i to na Milanovićev zahtjev. Zanimljivo, slične zahtjeve kada je riječ o fotografiranju svojedobno je imao bivši premijer Ivo Sanader, bez čijega znanja i odobrenja skoro nijedna fotografija njegova lika i djela nije mogla biti javno objavljena. Štoviše, Sanader je toliko brinuo o imidžu da je tijekom fotografiranja sam birao poze, a namještanja za slikanje znala bi trajati i po nekoliko sati. No, vratimo se nakratko Milanoviću koji se eto odbio fotografirati s prvom hrvatskom predsjednicom. S druge strane, isti taj hrvatski premijer u društvu bivšeg predsjednika Ive Josipovića spremno je pozirao fotografima kako bi ovjekovječili njegov susret sa srpskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem. Odvilo se to u vrijeme svečane proslave hrvatskog ulaska u EU, i to na ulazu u Banske dvore gdje je hrvatski dvojac dočekivao visoke dužnosnike. Inače, srpski predsjednik Nikolić, kao što je već poznato, deklarirani je četnički vojvoda, koji je ne tako davno tvrdio da je Vukovar srpski grad u kojega se Hrvati nemaju zašto vraćati.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.