Nedjelja je većem dijelu unutrašnjosti donijela snijeg, a saznajte kakvo vas vrijeme očekuje u ovom tjednu

11.01.2021. 11:17:00

Od utorka će u kopnenim predjelima oborina uglavnom izostati, tek malo snijega moguće je povremeno u utorak i srijedu na krajnjem istoku zemlje. 

Nedjelja je većem dijelu unutrašnjosti donijela snijeg, a sa snijegom smo ušli u pravo zimsko razdoblje. Dane pred nama obilježit će hladnoća koje će osim u kopnenim predjelima biti i uz obalu, osobito krajem tjedna. 

Vrijeme će danas određivati ciklona koja se premješta južnije od nas, ali i anticiklonalni greben koji se sa zapada pruža prema nama. U takvim okolnostima od jutra će u kopnenim predjelima prevladavati oblačno s povremenim snijegom koji će najduže padati u Posavini te u gorju. Past će od nekoliko centimetara u nizinama do 15ak u gorju. Na Jadranu promjenjivo sa sunčanim razdobljima, jedino ponegdje u Dalmaciji uz još malo kiše, a na sjevernom dijelu bi mogla zalepršati poneka pahulja nošena jakom i olujnom burom. Puhat će umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura s orkanskim udarima koja će prema kraju dana postupno slabjeti. 

Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -5 do 0, uz obalu od 1 na sjevernom dijelu do 8 na jugu. Tijekom dana u kopnenim predjelima tek stupanj dva viša temperatura u odnosu na jutro, a na Jadranu između 4 i 11 stupnjeva.

Na potresom pogođenom području i danas pretežno oblačno uz povremeni snijeg i stvaranje novog snježnog pokrivača. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura će biti između -3 i 1 stupanj.

Od utorka će u kopnenim predjelima oborina uglavnom izostati, tek malo snijega moguće je povremeno u utorak i srijedu na krajnjem istoku zemlje. Uz razvedravanje će noćne temperature biti sve niže pa će od sredine tjedna često biti 5 ili više stupnjeva ispod nule. Početkom tjedna će tijekom dana biti malo manje hladno, ali od srijede će sjeverni vjetar donijeti još hladniji zrak pa će ponovno i danju temperatura biti oko nule.

Na Jadranu će idućih dana biti uglavnom suho uz sve više sunčana vremena. U novom tjednu će biti prilično vjetrovito, osobito od srijede kada će pojačati sjeverac, a zatim od petka ponovno zapuhati na udare olujna, moguće i orkanska bura. Temperatura će prema kraju tjedna biti u dodatnom padu. Prema trenutno dostupnim prognostičkim materijalima krajem razdoblja mogući su minusi i uz obalu.

Izvor: RTL.hr

Izvorni autor: Damjana Ćurkov/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.