Nekadašnji ratni zapovjednik Srebrenice Naser Orić stigao u Bosnu i Hercegovinu

26.06.2015. 16:59:38

Orić je predan u nadležnost Tužiteljstva BiH koje bi danas trebalo donijeti odluku o tome hoće li mu biti predložen pritvor ili će biti pušten na slobodu. Nekadašnji ratni zapovjednik na području Srebrenice Naser Orić stigao je danas iz Ženeve u Švicarskoj u BiH, javlja N1. Podsjetimo, njegovo izručenje Bosni i Hercegovini, nakon što je uhićen 10. lipnja u Thonexu, Savezni ured za pravdu Švicarske odobrio je jučer po pojednostavljenom postupku. Orić je sletio na Međunarodni aerodrom u Sarajevu na koji su stigli i pripadnici sudske policije. Orić je, kako piše Klix.ba, predan u nadležnost Tužiteljstva BiH koje bi danas trebalo donijeti odluku o tome hoće li mu biti predložen pritvor ili će biti pušten na slobodu. - Nakon izručenja u Bosnu i Hercegovinu, Naser Orić je predan postupajućem tužitelju Posebnog odjela za ratne zločine. Tužitelj će ispitati Nasera Orića u svojstvu osumnjičenog u okviru predmeta Naser Orić i dr. koji se vodi u Tužiteljstvu BiH te donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, rekao je za Klix.ba Boris Grubešić, glasnogovornik Tužiteljstva BiH.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.