(NE)POKORENI GRAD: Josipovićeve pristaše u Osijeku oskrnavile spomenik Domovinskom ratu

01.01.2015. 17:54:53

HRVATSKA stranka prava, podružnica Osijek, najoštrije osuđuje oskvrnuće najznačajnijeg urbanog spomenika Domovinskom ratu u Osijeku. Oskrvnuće natpisa NEPOKORENI GRAD. Osječani su u Novu Godinu ušli s natpisom na kojem su slova NE u natpisu NEPOKORENI GRAD prebojana crvenom bojom. “Ne ulazeći u motive huligana i vandala koji su to napravili i moguće korelacije s rezultatima predsjedničkih izbora u Osijeku, smatramo potrebnim još jednom upozoriti da je ovo ponašanje krajnje neprihvatljivo i da se ovaj Spomenik Domovinskom ratu ne smije i ne može koristiti u političke svrhe. Kako se radi Spomeniku koji je zaštićeno kulturno dobro od 05. travnja 2012. godine, pozivamo gradsku vlast i gradonačelnika Vrkića da u najkraćem mogućem roku izgled Spomenika vrate u prvobitno stanje i iznađu rješenja koja će ovakve događaje preventivno spriječiti, Ako je potrebno postaviti i video nadzor. Pozivamo i tijela kaznenog progona da stanu na kraj vandalima i huliganima koji uništavaju gradsku imovinu ne samo spomeničke vrijednosti već i kompletne imovine grada Osijeka”, poručuju iz osječke podružnice HSP-a Maxportal iz neslužbenih, ali pouzdanih, izvora doznaje da su vandalizam počinile pristaše Ive Josipovića jer je u prvom krugu predsjedničkih izbora Josipović u Osijeku pobijedio Kolindu Grabar Kitarović. M. R. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.