Nepoznati vandali u središtu Knina kamenjem razbili veliki pano generala Gotovine i Markača

13.06.2013. 08:35:53

U srijedu nešto iza 22 sata u Kninu u ulici 4.gbr.brigade nepoznati počinitelj ili više njih kamenjem su razbiili veliki ostakljeni i rasvijetljeni pano s istaknutim generalima Gotovinom i Markačem.

Vandali su se okomili na pano dimenzija 3 puta 2 metra u kojemu se iza pet milimetara stijenke stakla postavljene u betonsku podlogu nalaze portreti hrvatskih generala,pri čemu su dva od više bačeni kamenica na istome ostavile vidljive tragove udarca i polomljenog stakla.

Netom nakon što je netko od prolaznika čuo reske udarce u staklo i potom na panou primijetio nastalu štetu o svemu je obaviještena policija koja je ubrzo stigla na mjesto događaja i u ovim trenucima traje očevid kao i istražne radnje u svrhu pronalaska počinitelja.

Vrlo brzo neugodan incident koji je definitivno bacio sjenu na predprazničko veselje i sutrašnju centralnu proslavu blagdana Sv.Ante zaštitnika djece ujedno i grada Knina,neugodno je odjeknuo među braniteljskom populacijom koja je nedavno isti pano i postavila,te se nakon dojave na mjestu incidenta vrlo brzo okupilo više desetaka ogorčenih branitelja koji su za incident saznali prije policije,te je u jednom trenutku atmosfera poprimila toliko mučne razmjere da je dio branitelja samoincijativno krenuo u pronalazaka informacija o identitetu mogućih počinitelja.

O samom incidentu o kojemu su odmah obaviještene čelne osobe više braniteljskih udruga u Kninu obaviještena je i gradonačelnica Josipa Rimac koje je istakla- Ovaj iznimno neugodan incident u svakom slučaju osuđujem i držim da će počinitelji ubrzo biti pronađeni i sankcionirani-kazala nam je Rimac za Braniteljski portal i dodala- Poglavito želim apelirati na branitelje da ostanu dostojanstveni jer se u sutrašnjem obilježavanju Dana Grada Knina,te ujedno imendana jednog od naših generala moramo civilizacijski izdignuti iznad svih onih koji provokacijama ovakovog karaktera žele baciti sjenu na našu proslavu, kao i na lik i djela naših generala pobjedničke hrvatske vojske.

Važno je napomenuti da je predhodni stari pano s istaknutim generalima također nekoliko puta bio meta vandala.Posljednji put prije nekoliko mjeseci kada je stari totalno uništeni zamijenjen postojećim kojii je večeras zasut kamenicama i razbijen.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.