NEPRAVOMOĆNO: Ediju Mišiću za ubojstvo Meksikanke Selene 15 godina zatvora

25.07.2013. 15:50:16

Neki su očekivali maksimalnu kaznu za Edija Mišića, to je očekivalo i tužiteljstvo kada je tražilo maksimalnih 40 godina zatvora,  koji je nepravomoćno osuđen na 15 godina zbog brutalnog ubojstva mlade Meksikanke Selene Macedo Graciano u kolovozu prošle godine na splitskom omiljenom okupljalištu i izletištu Marjanu.  Izgleda kako je sud u prvostupanjskoj presudi okarakterizirao ubojstvo meksičke turistkinje kao tzv. 'obično ubojstvo', a u tom slučaju i kazna je niža. Spomenimo kako upravo u ovim trenucima predsjednik sudskog vijeća, Vladimir Živaljić, obrazlaže presudu te u svom obrazloženju smatra da nisu utvrđena obilježja teškog ubojstva kako je tužiteljstvo pokušalo dokazati. Dobio je maksimalnu kaznu za obično ubojstvo, dakle, najvišu moguću od 15 godina. Spomenimo kako je u obrazloženju same nepravomoćne presude navedeno da je Mišić na Marjanu zaskočio Selenu, vezao je i stavio joj povez preko usta, skinuo je, a potom joj prerezao vrat. Podsjetimo kako je prilikom jučerašnjeg izricanja završnih riječi, obrana zatražila oslobađajuću presudu, a tužiteljstvo, kako smo već rekli, maksimalnu, dakle 40-godišnju, kaznu za Mišića zbog ubojstva koje potreslo Hrvatsku, ali i Meksiko, rodnu domovinu nesretne Selene. Tijekom izricanja nepravomoćne presude Mišić se, za razliku od obitelji nesretne Selene, držao vrlo suzdržano, imao je i razloga, već sa 40 godina biti će na slobodi. Žalbe na presudu se, dakako, očekuju, i to s obje strane. Foto: Ante Čizmić/Cropix Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.