Neretvani danas na referendumu: jesu li Za ili Protiv Termoelektrane u Pločama

25.01.2015. 11:59:26

Pravo na glasanje ima 8700 glasača, a mora ih izići 50 posto da bi se referendum smatrao uspješnim. Neretvani danas izlaze na referendum i zaokružuju odgovor na pitanje jesu li za izgradnju termoelektrane na ugljen u Pločama ili protiv. Podsjetimo, vijećnici Gradskog vijeća grada Ploča jednoglasno su zaključili kako su protiv izgradnje, te da se o istome treba provesti referendum. Pravo na glasanje ima 8700 glasača, a mora ih izići 50 posto da bi se referendum smatrao uspješnim. Državni plan prostornog razvoja, plan je koji će na neki način regulirati određene strateške investicije za državu, no to nije nužno dobro za građane ove županije, zaključili su vijećnici Grada Ploča, brojni stručnjaci i župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, piše Dubrovniknet.hr U raspravi koja je prethodila zaključku o raspisivanju referenduma stručnjaci, fizikalni kemičari su se složili kako bi ovaj projekt termoelektrane na ugljen mogao imati katastrofalne posljedice - od uništene poljoprivrede i resursa vode u vrlo kratkom vremenu do radioaktivnog otpada i njegova utjecaja na zdravlje stanovništva.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.