Ni Milan, ni Inter, ni, PSG: Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić danas seli u jedan posve posve drugi klub nego jučer…

31.10.2019. 09:20:00

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić posljednjih je dana učestala tema dobrog dijela uglednih europskih i nešto manje uglednih hrvatskih medija. Od Gazette dello Sport, Mundo Deportiva do Marce

Naime, veznjak Barcelone meta je brojnih europskih klubova, barem takve iz dana u dana stižu informacije uz Španjolske. Posljednjih mjeseci spominjali su se klubovi kao što su PSG, Manchester United, Inter, Milan…, najnovija, kako piše Marca, seli Hrvata u Atletico Madrid.

Navodno je Atletico već ranije u dva navrata pokušao dovesti Rakitića, prvi puta se to dogodilo kada je prelazio iz Schalkea u Sevillu prije osam godina, a drugi puta kada je iz Seville odlazio u Barcelonu prije pet godina. Marca tvrdi kako interes Atletica za Rakitića traje već duže vrijeme, no, o tome se posljednjih godina uopće nije govorilo, a pitanje koji će sutra biti novi potencijalni klub ponajboljeg hrvatskog nogometaša.

”Nadamo se da će Ivan i dalje davati doprinos našoj momčadi”, kazao je trener Barcelone Ernesto Valverde nakon pobjede katalonskog kluba 5:1 protiv Valladolida u utorak.

Rakitić je na spomenutoj utakmici bio i asistent, no, Valverdeu to očito nije otvorilo oči.  Naime, Ivan je ove sezone započeo u prvih 11 tek jednu utakmicu, onu protiv Granade, a ukupno je Hrvat ove sezone u dresu Barce odigrao tek 223 minute. Malo, premalo za igrača koji je prošle godine s reprezentacijom osvojio drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i pritom bio jedan od najboljih igrača turnira.

Naravno, ako bi Ivan Rakitić doista, što je malo vjerojatno, preselio iz Barcelone u Madrid, u Atletico, to svakako ne bi dobro prihvatili Barcelonini navijači. Madrid trenutno u Kataloniji nije baš najpopularniji grad na svijetu.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Miroslav Herceg

Autor: