NIJE BILO MITA Finski sud ukinuo presudu protiv Patrije u prodaji borbenih vozila Hrvatskoj

17.02.2016. 15:08:40

Finski sud ukinuo je osuđujuću presudu u slučaju Patria te naredio državi da Patriji nadoknadi pravne troškove i štetu nanesenu tijekom pravnog i sudskog postupka. Raniju presudu protiv finske tvrtke Patria Land Services Oy u slučaju Patria, Okružnog suda u Finskoj, ukinuo je Prizivni sud u finskom gradu Turku. istovremeno, odbijene su i sve optužbe za mito u periodu između 2005. i 2008. godine, vezane za izvoz bojnih vozila Patria AMV u Hrvatsku, koje je finsko tužiteljstvo podnijelo protiv dvoje bivših djelatnika te finske tvrtke, izvjestila je tvrtka Patria na svojim internet stranicama . "Očekivali smo ovakvu odluku Prizivnog suda. Smatramo da je odluka pravedna, kako pravno tako i u svjetlu iznesenih dokaza. Patria nema razloga za žalbu protiv presude. Sada ćemo detaljno proučiti odluku", rekla je glavna odvjetnica obrane Hanna Kyrki.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.